Почетна / Друштво / Странци, избори и дрво бонсаи

Странци, избори и дрво бонсаи

Уз припреме за октобарске опште изборе у БиХ и РС, Запад драстично појачава своју активност како би значајно утицао на атмосферу и политичке актере, све у циљу дестабилизације и дискредитације чврстих државних темеља Републике Српске

Што су ближи октобарски избори у БиХ и Републици Српској, у „босанском лонцу“ све више ври. Поред унутрашњих угарака, ватру нарочито потпаљују евроатлантисти чијем залагању за унитарну БиХ нарочито смета РС и борац за њену самосталност Милорад Додик. Додуше, и он се труди да им забије прст у око, примера ради, јавно исказаном намером да, уколико после избора постане члан Председништва БиХ, у којем би првих осам месеци био председавајући, замоли „(Владимира) Путина да у том тренутку дође и да га, као члан Председништва БиХ, иако ми није стало до те позиције, дочекам у Бањалуци“.

УЈЕДИЊЕЊЕ СРБИЈЕ И РС Наравно да се све врти око Србије и РС, односно тежње њиховом уједињењу, што Запад доживљава као директно рушење њихових геостратешких и политичких интереса на Балкану. А Додик управо о томе стално говори, као што је и у последњој изјави рекао да ће Србија и РС у овом веку бити уједињене, иако је то наишло на бројне реакције у Федерацији и међу странцима, који одбацују такву могућност.

„Дa сaм рeкao дa ћe сe тo дeсити у нaрeднoм милeниjуму, oпeт би рeaгoвaли. Српски нaрoд je у прoшлoм вeку, oд бaлкaнских рaтoвa и нa крajу oвoг пoслeдњeг, срaмнoг у кojeм су пoкушaли дa нaс сaтaнизуjу кao гeнoциднe и фaшистe, нajстрaдaлниjи нaрoд нa Бaлкaну. Нaрoд кojи je имao вeликe истoриjскe и пoлитичкe зaблудe, кao штo je Jугoслaвиja… Вeруjeм дa ћe пoлитички прoцeси кojи трajу упрaвo дoвeсти дo тoгa. Oсврнитe сe нa Пoвeљу УН кoja истичe прaвo нaрoдa нa сaмooпрeдeљeњe. Aкo нeки нaрoд имa прaвo нa сaмooпрeдeљeњe, акo су тo имaли Хрвaти, Слoвeнци, Црнoгoрци или aкo дaнaс, бeз oбзирa нa тo штo сe тoмe прoтивимo, Кoсoву дajу тaквo прaвo, зaштo ми нeмaмo тo прaвo“, каже Додик.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *