(РАЗ)ГОВОР

Александар Павић

САМО С ОСМЕХОМ, МОЛИМ!

Упрошћено, порука британске дипломатије Републици Српској отприлике гласи – ми ћемо да вас силујемо, а од вас очекујемо да то примите са осмехом и захвалношћу, и да тражите још. У том контексту, такође су релевантна и систематска настојања британске дипломатије да учини све што је у њеној моћи у правцу централизације БиХ и утапања Републике Српске у исту.

Србофобни Албион, „Све о Српској“, 9. јул 2018

Ивица Дачић

КАКО СПАСТИ ЕВРОПСКУ УНИЈУ

После изласка Велике Британије из ЕУ, једина нада и спас за Европску унију је да Западни Балкан уђе.

„Политика“, 10. јул 2018

Захар Прилепин

БИЋЕ ВЕСЕЛО…

Дао сам оставку на место заменика командира батаљона, али ћу остати старалац батаљона. У вези са најновијим догађајима у најскорије време намеравам да одржим веселе и интензивне изборе за градоначелника Москве, ја сам начелник штаба кандидата Комунистичке партије Вадима Кумина.

Прилепин пише Јесењинoву биографију, „Спутњик“, 9. јул 2018

Милорад Додик

ПРОВОКАЦИЈА „МАЈКИ СРЕБРЕНИЦЕ“

Потез Мунира Субашић, председник Удружења „Мајке Сребренице“ више је провокација, од које нема ништа. Одбацујемо сваку врсту прибављања нестварне надлежности. Сматрам да је то иживљавање над људима који су на том списку, који је резултат грешке од раније.

Милорад Додик: Република Српска не признаје списак „Мајки Сребренице“, немачко правосуђе нема надлежности над овим просторима, „Фонет“, 10. јул 2018

Роуз Готемилер 

ИСТИНА ПО НАТО-у

На оптужбе о штетном утицају осиромашеног уранијума на грађане које долазе из Србије, НАТО упућује јавност на научне студије које су рађене 2001. и које су установиле да – од овакве врсте оружја немају здравственог ризика.

Готемилерова: Нема научних доказа о штетности осиромашеног уранијума, „Политика“, 10. јул 2018

Свештеник Ненад Илић

ИСТОРИЈА И ФУДБАЛ

Можда би Србима стварно требало забранити бављење историјом. Ево сад не можемо ни да уживамо у полуфиналу Светског првенства. Играју репрезентације три бивше колонијалне нације и једне бивше геноцидне нације. За кога човек да навија…

Објава на Фејсбуку, 10. јул 2018

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *