Преча посла

Онима којима је Крлежин рођендан важан, предлажем да о једном трошку 15. јула обележе и 76 година од знаменитог сусрета Броза и Павелића у Загребу 1942.

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.

ШТА ЋЕ НАМА КОСОВКА ДЕВОЈКА? У Законоправилу Светог Саве написаном 6727/1219. године у Поглављу о правилима која су донета на Шестом васељенском сабору одржаном у Константинграду шест тисућа седамдесет шесте године, у Правилу број 68 пише: Не цепај књиге, нити дај да се кидају (Миодраг М. Петровић, Законоправило Светог Саве, издавач Манастир Жича, 2004, стр. 459).
Нашим прецима биле су важне књиге. Верујем да ће влада државе Србије и Министарство просвете достојно обележити осам векова од настанка најважнијег рукописа у Срба и да ће наћи местo за његово изучавање у школском систему државе Србије. Зашто би за ђаке и студенте у Србији било важније Римско право од Законоправила, које је иначе правни темељ државе Србије и Српске православне цркве.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *