Преча посла

Онима којима је Крлежин рођендан важан, предлажем да о једном трошку 15. јула обележе и 76 година од знаменитог сусрета Броза и Павелића у Загребу 1942.

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.

ШТА ЋЕ НАМА КОСОВКА ДЕВОЈКА? У Законоправилу Светог Саве написаном 6727/1219. године у Поглављу о правилима која су донета на Шестом васељенском сабору одржаном у Константинграду шест тисућа седамдесет шесте године, у Правилу број 68 пише: Не цепај књиге, нити дај да се кидају (Миодраг М. Петровић, Законоправило Светог Саве, издавач Манастир Жича, 2004, стр. 459).
Нашим прецима биле су важне књиге. Верујем да ће влада државе Србије и Министарство просвете достојно обележити осам векова од настанка најважнијег рукописа у Срба и да ће наћи местo за његово изучавање у школском систему државе Србије. Зашто би за ђаке и студенте у Србији било важније Римско право од Законоправила, које је иначе правни темељ државе Србије и Српске православне цркве.

[restrict]
У противном где је разлика између аутора наших просветних програма и директора славистичког семинара Универзитета Тибинген у Немачкој, проф. др Ралфа Дитера Клугеа, који је 1997. изјавио, потом и написао, „да се српској деци забрани у школама учење српске националне поезије“. Што да српска деца уче Косовку Девојку? Шта ће им. Боље да се школују за ди-џеја. Или да уче како је бити педер велико достигнуће евроунијатске кретенизације. Чуди ме како нико не рече Французима да забораве Јованку Орлеанку?
Време је да се оканемо глупости и заваравања. Чак и представник евроунијата у Београду изјави да за пријем у ЕУ није довољно само да Србија призна „независну државу“ Косово већ има и других услова. Кад обећавају поглавља, евроунијаћење, инвестиције, слободну зону „западног“ Балкана (молим власт, новинаре, телевизијске извештаче, аналитичаре да престану да лажу да се Србија налази на „Западном Балкану“. Лаж вређа разум грађана који су бар гимназију завршили у Србији, Грчкој, Бугарској и европским државама које нису увеле „Болоњу“), знајте да нас лажу. Имају свој циљ и покушаће да га остваре, без обзира на жртве. Поготову туђе. Односно наше. Имајмо на уму њихове стварне намере и не будимо наивни да се с њима може нагодити. Ваља јасно рећи. Знамо ваш циљ: Унијаћење православних Срба и прихватање врховне власти римског бискупа! Зову га и папа. Данас их има двојица. Верују да ће тако лакше унијатити Србе.

УЛТИМАТУМИ – БЕЧКИ И АМЕРИЧКИ Као што је Беч постављао Ултиматум од 10 тачака 1914. године Краљевини Србији, тако и данас коме шта падне на памет тражи нешто од Србије. Американци хоће да се открију кривци за смрт браће Битићи која су дошла из исте те Америке на тло државе Србије 1999. године да ратују против Србије. Сад би они који су бранили државу Србију требало да одговарају што су у рату ликвидирали непријатеља. Слично је тражио и Беч у тачкама 5 и 6 Ултиматума. Хтели су да у Србију пошаљу „своје агенте ради угушивања превратничког покрета против територијалног интегритета Аустроугарске монархије и да се отвори судска истрага над оним присталицама које се налазе на територији српској“. Влада Краљевине Србије је ултиматум одбила.
Док Хрватском одјекује Убиј Србина! и Нек Београд гори! уз хитлеровске поздраве, или играју уз стихове у Чапљини клаоница била / пуно Срба Неретва носила, на Косову и Метохији хапсе и пребијају Србе, у Београду је најважнији задатак „културне елите“ организовање прославе 125 година од рођења Мирослава Крлеже. Онима којима је Крлежин рођендан важан, предлажем да о једном трошку 15. јула обележе и 76 година од знаменитог сусрета Броза и Павелића у Загребу 1942.
Председник државе Србије се јавно похвалио или пожалио како дневно прочита неколико стотина страница. Што јавних, што тајних. Може ли му неко рећи да не жури са читањем ни са изјавама. Нашим непријатељима се жури. Злочинци би да злочин завију у правну обланду. Док то не ураде, увек су једино и само злочинци. Ми немамо обавезу да њихове злочине оправдамо. Уместо хиљада прочитаних или изговорених речи, довољно је упамтити реченицу: „Земаљско је за малена царство, а Небеско увек и довека!“ 
Молимо се за здравље Радована Караџића, генерала Младића, капетана Драгана. Страдају само зато што су бранили нас, Србе. Помозимо нашој браћи и сестрама који живе на Косову и Метохији. Њима је данас најтеже. Чувајмо Републику Српску.

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *