Јубилеј сарадње Кикинде и НИС-а

Усвечаној Сали Народног музеја у Кикинди обележена је десетогодишњица сарадње НИС-а и града Кикинде у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“.

Током деценије успешног партнерства компанија је у Кикинди уложила 170 милиона динара и реализовала 156 пројекaта који су унапредили услове живота и допринели културном, социјалном и еколошком бољитку локалне заједнице. Вишегодишња подршка одржавању културне манифестације „Мамут фест“, изградња Парка науке, санација спортских терена Одбојкашког клуба „Кикинда“, опремање кабинета за хемију у Основној школи „Јован Поповић“, унапређење услова у вртићу „Шиља“ у Новим Козацима, уређење фоајеа Народног позоришта Кикинда само су неки од пројеката чијом реализацијом је компанија НИС допринела друштвеном развоју заједнице у Кикинди.

На свечаности која је уприличена овим поводом присуствовали су Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде, директор Погона Северни Банат из НИС-а Милан Бореновић, представници подржаних пројеката, као и многобројне званице. Поред подсећања на бројне пројекте које је НИС подржао у Кикинди, присутни су уживали у наступима дечјег хора „Чуперак“, као и академског друштва за неговање музике „Гусле“, који су такође били део подршке НИС-овог програма „Заједници заједно“.

Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде, захвалила је компанији НИС на десетогодишњој сарадњи и истакла да је подручје Кикинде најбогатије налазиште нафте и гаса и самим тим је и сарадња другачија него у осталим градовима: „Та сарадња не огледа се само кроз пројекте и програме којима је Нафтна индустрија Србије подржала наше установе, организације и манифестације у протеклих десет година, већ та сарадња траје много дуже. На наше велико задовољство, настављено је улагање компаније у наш град кроз програм ’Заједници заједно’.“

Милан Бореновић, директор Погона Северни Банат из НИС-а, рекао је да је однос са Кикиндом посебан првенствено зато што „реализујемо послове истраживања и производње, као једну од наших главних бизнис делатности и зато сматрамо да је Кикинда наш важан бизнис партнер“.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *