Влада банкара уместо владе народа

Председник Италије Серђо Матарела одбио је да прихвати листу министара коју му је предложио тек устоличени премијер Ђузепе Конте, одбио је владу промена за коју је на изборима 4. марта гласало 60 процената италијанских бирача, и, уз образложење да „тако од нас захтевају финансијска тржишта“, представио човека ММФ-а Карла Катарелија као новог италијанског премијера иако нема никакву подршку у парламенту

Зa „Печат“ из Милана Марина Муштовић

Када сам јутрос изашао на улицу, приметио сам нешто неуобичајено за Италију: све је замрло, сви ћуте, гледају у празно и личе на статисте из неког СФ филма у којем се људи одједном претварају у роботе, записао је на свом блогу оснивач Покрета пет звездица, комичар Бепе Грило, дан после одлуке италијанског председника Серђа Матареле да, уместо владе зелено-жуте коалиције евроскептика из Лиге за север и Покрета пет звездица, „за добро Италије и њених грађана“, предложи сопственог кандидата за премијера Карла Катарелија, иначе високог функционера ММФ-а који се кроз своје вишедеценијско искуство већ доказао као експерт у уништавању остатака социјалне државе и резању социјалних права широм света, и због тога и добио надимак Мистер Маказе.

ЧЕТВРТИ РАЈХ С обзиром на то да се по строгој ЕУ агенди од Италијана захтева управо ново и још веће стезање каиша зарад смањења државног дефицита од 2.302 милијарде евра, Катарели је заиста идеална особа за спровођење поменутог плана. И, по председнику Матарели, и својеврсна гаранција не само за бриселску статус кво ситуацију већ и за финансијска тржишта, поготово после вести да би на чело италијанске економије у првој популистичкој ЕУ влади могао да дође „контроверзни“ Паоло Савона, познат по изјавама да је евро италијанска омча око врата, а Немачка нека врста новог, Четвртог рајха који овога пута, уместо оружјем, остатак света поробљава перфидним финансијским уценама. Осим тога, Савона је и аутор тзв. плана Б који, у случају да се Европа оглуши о италијанске захтеве за ревизијом свих европских уговора који Италију доводе у подређени и готово колонијални положај, предвиђа и излазак ове земље оснивача ЕУ из еврозоне, а самим тим и из саме Уније.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Avatar
    Hanibalanteportas

    “demokratska” Evropa je patentirala sprdnju sa demokratijom kao realan politički život. Demokratija-Suvišna i besmislena reč u eu kada vam postavljaju vladare koje niste glasali, kada morate mrzeti ili voleti kako “narede” “nezavisni” mediji, analitičari i političari. Demokratija je postala kutija za šibicarenje, a samo se razbudjuju i angažuju novi spavači šibicari – politički anonimusi i kreature za jednokratnu upotrebu.
    Poenta je da narod postepeno i bez uzrujavanja skonta da je – marva, kojoj treba samo malo hleba i dobar apetit.Jaram, bič, sve je u funkciji besprekorno. Bukagije se danas popularno zovu – platne kartice.
    Jedina maksima- što gore, to bolje!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *