Шта је нешто?

У шта смо то угазили пошто смо, „можда први пут, дубоко загазили у нову фазу разговора о коначном решењу за свеобухватну нормализацију односа Србије и Косова“, и ко у име Александра Вучића изговара оно што он сам још не сме – Ана Брнабић или Ивица Дачић?

Па, изгледа да је у недељу 24. јуна напокон почело оно што одавно знамо да је једном морало да започне, и само још не знамо како ће се завршити, а може да се, с углавном безначајним нијансама, заврши само са штитом или на њему. Бриселски дијалог Београда и Приштине, наиме, састанком је председника Србије Александра Вучића и самозваног Косова Хашима Тачија ушао у своју последњу, такорећи, терминалну фазу, која има да се оконча у првом делу следеће године.

ЖУРБА И ЊЕНИ УЗРОЦИ Да се убрзава процес од кога зависи будућност Србије – јер би за одрицањем од Косова и Метохије неумитно уследило и гушење Републике Српске, и окретање леђа Русији, и, коначно, улазак обогаљене Србије у НАТО, у супротном нам пак следи тешка борба за наше државне и националне интересе – сведочи већ и саопштење из кабинета ЕУ шефице дипломатије Федерике Могерини, у коме се наводи да су „висока представница и председници имали интензивне и продуктивне разговоре о оквирима за споразум за свеобухватну нормализацију односа две стране. Договорили су се да интензивирају рад у наредним недељама“.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању         

Један коментар

 1. Avatar
  Vučićev unutrašnji dijalog o Kosovu pred svršen čin Briselskog sporazuma kada u završnici predaje KiM

  ŠTA JE NEŠTO (tzv. ZSO) Vučićeva mantra da zamajava Srbe dok u Briselu predaje kompletno teritoriju KiM albanskim muslimanima. To „nešto“ – ZSO – će biti Vučićev KOMPROMIS sa Albancima za potpisivanje pravnoobavezujuće sveobuhvatne normalizacije odnosa, a za albance ulaznica Kosova za članstvo u UN? Hašim Tači će predati Vučiću STATUT RADA ZSO (interno opštinski akt kojije izradila kosovska skupština), Vučić će primiti statut rada i euforično proglasiti da je Srbija dobila ZSO (nešto) – potpisaće dokumente o sveobuhvatnoj normalizaciji, i Kosovo je završena priča (predato-izgubljeno za na veka).

  NAKON TOGA – normalizacije odnosa – Kosovu su otvorena vrata za članstvo u UN, Unesko, vojsku… Srbija to ne može da zaustavi!

  ŠTA JE ZSO? Vučić u dogovoru sa Tačijem ispred Srpskih opština dodao prefiks-izum ZAJEDNICA – Z-SO koja će upravljati po zakonima i Ustavu države Kosovo po Briselskom sporazumu 2013 god – ali to nikada u Srbiji ne govori narodu – krije Briselski sporazum (ne dostavlja ga narosnoj skupštini na debati). I Briselskim sporazumima 2015 god utvrdjeni su principi rada i nadležnosti ZSO po zakonima i Ustavu Koasova, kada je Marko Djurić euforićno izjavio da je Srbija pobedila sa 5:O (!)?

  OTKUD SADA u finalizaciji BS transparentni zahtevi Vučića da Srbija nije dobila ZSO, da Kosovo neće da sprovede dogovoreno? TO ZNAČI DA POSTOI DOGOVOR Vučića i Tačija da se ZSO ostavi za kraj (kao alibi Vučiću) za potpisivanje pravnoobavezujuće sveobuhvatne normalizacije: Vučić jedini najpametniji Srbin u istoriji koji je rešio Kosovo izdajom kosovskih Srba i predajom teritorije KiM!!! …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *