Савршена олуја

Да ли ће оправдани гнев због цене горива у Србији бити искоришћен против интереса саме Србије, и зашто је настављена офанзива бившег директора ЦИА-е Дејвида Петреуса на српски медијски простор?

Ех, колико би све било лакше само да Срби јесу оно што нису него, упорно, воле своју слободу и земљу и уз то размишљају сопственом главом уместо туђом пропагандом.

АНКЕТЕ О КОСОВУ Па се, према најновијој анкети агенцији „Фактор плус“, скоро двотрећинском већином од 63 одсто залажу за замрзнути конфликт на Косову и Метохији, и то упркос чињеници да се даљем замрзавању конфликта изричито противи, или само каже да се противи, странка – Српска напредна странка – која, по истој анкети, има убедљиво највећу подршку од преко 55 одсто испитаних.

При чему је још једна недавна анкета на сличну тему – Института за европске послове – показала да чак 81 одсто Срба, ако би морали или били у прилици да бирају, уместо Европске уније изабрали Косово и Метохију.

Тако да је већ и само због овога – о Уставу Србије и нашој историји да и не говоримо – сасвим очигледно да би маневарски простор за претеране уступке на Косову и Метохији морао да буде крајње скучен и безнадежно ограничен, то јест, безнадежно у односу на наде и очекивања нелегалних градитеља косовске независности да ће тај поступак дивље градње, с благословом Србије без кога се не може, бити окончан већ ове или најкасније почетком идуће године.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *