Панчево дочекало НИС-ов „караван“ друштвене одговорности

НИС-ов караван друштвене одговорности „Заједници заједно“ наставља пут кроз градове и општине у Србији, а овога пута зауставио се у Панчеву где је обележена деценија успешне сарадње компаније и локалне заједнице током које је реализовано 132 пројекта који су значајно допринели културном, социјалном и еколошком бољитку Панчева и околине.

Вишегодишње партнерство НИС-а и општине Панчево крунисано је свечаним догађајем у Народном музеју у Панчеву чију је реконструкцију, у циљу промоције и одржавања културног наслеђа, подржала компанија НИС у оквиру свог програма друштвене одговорности “Заједници заједно”.  Свечаности су присуствовали градоначелник Града Панчево, Саша Павлов, први заменик Генералног директора компаније НИС, Андреј Тучнин, представници НИС-а, као и многобројни носиоци пројеката реализованих током десетогодишње сарадње.

Компанија НИС је препознала значај унапређења квалитета живота подршком различитим пројектима који доприносе развоју локалне заједнице у којој компанија послује.  Тако  је у оквиру програма „Заједници заједно“, НИС у Панчеву подржао 132 пројекта док је кроз овај програм и остале НИС-ове програме друштвене одговорности до сада у Град Панчево уложено скоро 152 милиона динара.  Међу многобројним пројектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и социјалне заштите компанија је између осталог помогла модернизацију Културног центра у Панчеву, подржала подизање функционалности зграде Дома омладине у Панчеву, a  значајна средства су уложена у опремање и осавремењивање школске лабораторије панчевачке Техничке школе „23. Мај“  која је у сарадњи са НИС-ом од ове године креирала и нови образовни профил – Техничар за прераду нафте и гаса. 

Градоначелник Панчева, Саша Павлов,  истакао је да је НИС перјаница развоја Града Панчева  и изразио  задовољство сарадњом НИС-а и локалне самоуправе:

„Желео бих да се захвалим компанији НИС и људима који раде у Рафинерији нафте Панчево као саставном делу НИС-а на изузетној сарадњи како  у привредном сементу, тако и на пољу друштвено-одговорног пословања  који не развијамо само кроз програм компаније „Заједници заједно“ већ и кроз друге пројекте друштвене одговорности НИС-а. Уверен сам да неке манифестације које одликују Град Панчево највероватније не би биле организоване на тако високом нивоу да није било подршке коју је пружио НИС кроз програм „Заједници заједно“.  Реч је о пројектима из свих области друштвеног живота града  – образовања, културе, науке, спорта, екологије што је посебно значајно за нашу заједницу.  Уверавам Вас да компанија НИС има поузданог партнера у локалној самоуправи и сигуран сам да ће и у наредним годинама сарадња НИС-а и Града Панчева бити још  јача, на корист свих наших суграђана“, истакао је Павлов.

Први заменик Генералног директора НИС-а, Андреј Тучнин, овим поводом је изјавио:

“НИС и Град Панчево сарађују већ целу деценију у оквиру програма друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“,  а у протеклих десет година заједно са Градом Панчево реализовали смо 132 друштвено-одговорна пројекта вођени заједничким циљем – да унапредимо квалитет живота тамо где живимо и радимо. Уверавам Вас да ће НИС наставити да доприноси развоју и унапређењу локалне заједнице  на добробит свих грађана Града Панчева и околине.“

Додатна информација:

Развој партнерских и пријатељских односа са локалним самоуправама, као и унапређење услова живота и рада  грађана и институција у локалној заједници представља темељну праксу коју компанија НИС развија од 2009. године, а у протеклој деценији  НИС је у унапређење квалитета живота у 11 градова и општина широм Србије уложио више од милијарду динара и реализовао преко 900 пројеката.  Од ове године, програму „Заједници заједно“ прикључује се и Град Пожаревац, као 12. локална заједница, чиме НИС потврђује своју посвећеност унапређењу квалитета живота у локалним заједницима у којима компанија послује.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *