МЕНТАЛНО СТАЊЕ

Пише Љиљана Богдановић, главни и одговорни уредник

Србија победила! Коларов за велику победу Србије! Сви као један…

Шта се то догађа па се уз име Србије разговетно помињу победа и тријумф? Откуд оваква комбинација речи које су у колективној свести нације безмало избледеле када се ради о појмовним склоповима који заједно смислено функционишу? Хоће ли жестоким и плаховитим Србима због ове експлозије емоција ускоро неко замерити, уз оцену да осокољени и у задовољству доказују да вук само длаку мења!

Јесте да нико не спори да је фудбал наставак рата – лоптом, али чини се да је оваквом дочекивању доброг резултата пресудило још понешто, осим среће што је тријумфом над репрезентацијом Костарике наша фудбалска репрезентација успешно стартовала на Мундијалу?

Настојећи да објасни то „још нешто“, познати српски војни коментатор није се устезао. Као понесени тумач прилика, закључио је: нација је сада једноставно експлодирала у новом осећању самопоштовања и веровања у себе. Требало је времена да се Срби опамете и приберу, да схвате да је Србија само њима важна и никоме другом, сажето је он објаснио на Спутњику, категоричан и у ставу да је пред јавношћу „ново лице Србије настало после година међународног уцењивања, понижавања, санкција и неправди“.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *