Билдербершка квадратура круга

Да ли се зову група или клуб Билдерберг? Није битно, назовите их већ како хоћете јер је једино битно да се ово елитно и мистериозно друштво већ 66 година тајно окупља, тајно дискутује и тајно доноси одлуке о судбини света; Ове године годишњи скуп Билдерберга одржан је од 7. до 10. јуна у Торину, а главна тема дискусија био је Популизам у Европи

За Печат из Милана Марина Муштовић

Данијел Естулин, аутор бестселера „Ко влада светом – истина о Билдербергу“ описује ове састанке као неку врсту приватног клуба који поставља и свргава председнике држава, производи економске кризе, лансира модне линије које ћемо носити, уметнике и интелектуалце којима ћемо се дивити али, нажалост и револуције и ратове у којима ће многи гинути… Увек господски, уз максималну дискрецију, без присуства медија, без званичних саопштења; наводно због приватности учесника и „важности“ онога о чему се расправља.

А да су и крвави распад бивше Југославије, тзв. косовска криза и НАТО бомбардовање Србије 1999. били у радној агенди билдербершких састанака може свако да се увери уколико оде на званичну интернет страницу Билдерберга и погледа госте који су својевремено били позивани на њихова окупљања: Лорд Карингтон, Карл Билт, Лорд Овен, Ричард Холбрук, Мадлен Олбрајт, Хавијер Солана, Бернар Кушнер… Дакле, заиста невероватна коинциденција да су баш сви главни актери крваве балканске драме, претходно прво прошли билдербершку дресуру.
Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *