Почетна / Интервју / САНДРА ДАВИДОВИЋ: Како је узурпирана српска имовина на КиМ

САНДРА ДАВИДОВИЋ: Како је узурпирана српска имовина на КиМ

Не можете да дођете на нечију територију и да имовину која је јасно регистрована, која има своје власнике, узурпирате и пребаците власништво на неког другог. То је био начин на који је обављена приватизација на КиМ

Разговарала Мила Милосављевић Фотографије Милан Тимотић

Књига Сандре Давидовић, коју је потписала заједно са својим сарадницима Данилом Бабићем и Јеленом Пејић под називом „Приватизација друштвених предузећа на Косову и Метохији под окриљем УНМИК администрације“, изазвала је велико интересовање јавности о коме сведочи и то што је за кратко време распродато њено прво издање. Реч је о студији која разматра више него актуелну проблематику приватизације на Косову и Метохији која до сада није адекватно третирана на пољу научног истраживања, нити смо од тренутка самопрокламовања тзв. државе Косово па до данас имали адекватан одговор на правно неутемељене поступке приватизације српских предузећа и остале имовине.

Књига је објављена крајем прошле године као део пројекта Београдског форума за свет равноправних а под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије. Након вишемесечног истраживања, укључујући и серију истраживачких посета Приштини и Косовској Митровици са циљем прикупљања података и правних аката, рад је уобличен као научно разматрање система и процеса приватизације друштвених предузећа на КиМ, обухвативши преглед политиколошких, економских и међународноправних аспеката, истраживачког проблема који нужно захтева мултидисцлиплинаран приступ.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *