Почетна / Друштво / Увређени „пројектанти“ у улози главосеча

Увређени „пројектанти“ у улози главосеча

Поводом „случаја“ градског секретара за културу

Због чега верујемо да је добро што је у односу на 2016. годину домаћа независна сцена сада подржана са троструко мање пројеката и петоструко мање пара, као и да на томе треба честитати Ивони Јевтић, која је, премда усамљена и вређана, ослободила српску уметност својеврсног терора привилегованих колико и проблематичних!

Ових дана се на Ивону Јевтић, градског секретара, сручила лавина напада. О њој је лоше писано у листу „Политика“ у два наврата, у „Новостима“, дневнику телевизије Н1 и ко зна колико пута на друштвеним мрежама. Потписник ових редова је иначе чврсто уверен да ако неког негира Н1, осведочена антисрпска телевизијска кућа јудеоамеричког банкстера Џорџа Сороша, или културна рубрика „Политике“, одавно сличне врсте, то га одмах препоручује као исправну особу. Разлог напада на госпођу Јевтић је, међутим, крајње приземан, реч је само о новцу, а не о идеологији или неслагању у културној политици. Ивона Јевтић се први пут у новијој историји „управљања финансијским ресурсима намењеним култури“  усудила да пресече Гордијев чвор псеудоуметности и да не одобри средства квазиствараоцима на овогодишњем конкурсу за финансирање пројеката из културе Секретаријата за културу Београда.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Podrska za Ivonu. Vecina umetnika je uz nju, ali nisu bucni kao ovi sto je napadaju. Uradila je za Beograd i kulturu vise nego iko ikada. I najhrabrija je.
    1    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *