Песков: Русија пажљиво прати саопштења САД о Сирији

Русија пажљиво прати саопштења Сједињених Држава у вези са Сиријом и сматра да је неопходно избећи било какве кораке који би могли довести до повећања напетости, рекао је портпарол руског председника Дмитриј Песков, преносе РИА Новости.

“Русија пажљиво прати релевантне изјаве из Вашингтона и настављамо да верујемо да је апсолутно неопходно избећи било какве кораке који би могли довести до повећања напетости у Сирији. Сматрамо да би то имало крајње деструктивно дејство на цели сиријски мировни процес”, рекао је Песков новинарима, одговарајући на питање о руском плану, како би се избегле могуће војне акције у Сирији.

Руски бродови испловили из базе у Сирији ради „обезбеђивања мира у региону“

Бродови руске морнарице су испловили из базе техничке подршке у сиријском Тартусу ради испуњавања стратешких циљева постављених за обезбеђивање мира у региону, рекао је руским новинарима депутат Државне думе Дмитриј Белик.”Извештаји да су руски бродови напустили Тартус, говоре о томе да је наша база од стратешког значаја за безбедност Сиријске Арапске Републике, као и нашег војног контигента. Дакле, руски бродови ће вероватно извршити стратешки задатак да обезбеде сигурност, стабилност и мир у региону”, нагласио је Белик.

Заменик је истакао да задатке поставља Министарство одбране Руске Федерације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *