Награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Удружење осигуравача Србије наставља са праксом да из сопствене добити награђује најбоље и помаже онима којима је помоћ најпотребнија. Овога пута средства су обезбеђена за најбоље припаднике Министарства одбране и Војске Србије

Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић уручили су новчане награде припадницима Министарства одбране и Војске Србије за учињено дело и постигнуте резултате од посебној значаја. Награде су уручене у шест категорија, први пут поводом Дана Војске Србије. Средства за новчане награде у укупном износу од 600.000 динара обезбедило је Удружење осигуравача Србије.

Тиме је Удружење, како је нагласио министар одбране Александар Вулин, показало да разуме тежак и частан војнички живот. Припадницима Војске Србије значи када виде да их Србија разуме, поштује и цени, рекао је Вулин и најавио да ће проглашење најбољих у Војсци постати традиционална акција.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић сматра да су ова акција и помоћ Удружења Министарству одбране почетак сарадње на обострано задовољство. Удружење жели да онима који свој посао раде у тешким условима стави до знања да се њихов рад цени и поштује. Јовановић је обећао да ће Удружење осигуравача наставити да издваја финансијска средства и део своје добити како би најбољи били награђени и да би се помогло онима којима је помоћ најпотребнија.

Удружење је недавно, на првим Српским данима осигурања, потписало Меморандум о разумевању са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством одбране. Меморандум су потписали министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић и генерални секретар Удружења осигуравача Душко Јовановић. Тим документом омогућено је да компаније из сектора осигурања, на челу са Удружењем осигуравача Србије, финансијски помажу најбоље припаднике Војске Србије и најбоље раднике Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Почетком године, УОС је донирао милион динара за добитнике награда у Министарству рада. Тада је стотину најбољих радника из тог министарства добило по 10.000 динара.

Донирањем средстава за награђивање најбољих у та два министарства, Удружење осигуравача наставило је друштвено одговорно понашање. Да подсетимо, Удружење је донирало и набавку специјализованим моторних возила и рачунара за МУП, како би био унапређен свакодневни рад полицијских службеника.

Посебну пажњу Удружење посвећује акцијама које за циљ имају повећање безбедности у саобраћају и хуманитарним активностима у чијем су фокусу деца. Тако су спортску опрему добила деца чији су родитељи примаоци социјалне помоћи, као и штићеници Домова за децу и омладину у Сомбору, Белој Цркви, Крушевцу и Ужицу. За најуспешније студенте са Косова и Метохије обезбеђене су стипендије. Удружење осигуравача Србије редовно донира финансијска средства за помоћ грађанима који су угрожени елементарним непогодама, надајући се да ће све те активности бити стимуланс и за друге.

У Удружењу наглашавају и да им приоритет у раду остаје рад на едукацији становништва о предностима осигурања и подизању културе осигурања. Тачно је, кажу у УОС, да живимо у доба када се од једног динара праве два и када осигурање није високо на листи приоритета. Међутим, чињеница је да баш у време кризе, грађани и привреда имају већу потребу да осигурају оно што им је најбитније. Наш задатак, наводе у Удружењу, јесте да константном едукацијом грађане мотивишемо да више брину о себи, својој сигурности и будућности. Примера ради, светска економска криза, која је много више погодила развијена тржишта и економски моћније државе него што је Србија, за последицу је имала повећану тражњу полиса животног осигурања.  Код нас продаја полиса животног осигурања расте, али споро. Нама остаје да грађанима објаснимо да је осигурање наш савезник, неко ко ће нам помоћи у невољи, али и да осигурање није скупо како већина људи мисли, закључују у Удружењу осигуравача Србије.       

ДОБИТНИЦИ НАГРАДА

У категорији најбоље војно лице награђен је генерал-потпуковник Ђокица Петровић, за  најбоље цивилно лице проглашен је војни службеник Милан Павловић, док је награду у категорији најбољи здравствени радник добио мајор Саша Димитријевић. За најбољег истраживача проглашен је војни службеник Милан Милошевић, десетар Мирослав Потић освојио је награду за спасавање живота и отклањање последица елементарних и техничко-технолошких несрећа, а десетар Срђан Ристић за постигнуте резултате у области културе, традиције и спорта. Њима су припале новчане награде у вредности од под 100.000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *