Битка за Константина

Иако нишки аеродром „Константин Велики“ бележи рекордан раст броја путника, одјекнула је вест да ће аеродром од града Ниша преузети држава, што је многе навело на сумњу да је у питању заштита француског концесионара београдског аеродрома „Никола Тесла“. Или је у питању само политичко подметање?

Када је пoтпрeдсeдницa Влaдe Србије и министaркa грaђeвинaрствa, сaoбрaћaja и инфрaструктурe Зoрaнa Mихajлoвић посетила Ниш 1. марта ове године и том приликом разговарала о дотадашњем раду нишког аеродрома „Константин Велики“ и плановима за његову будућност, ништа није слутило на буру која ће се око истог питања дићи месец дана касније.

„Држaвa и грaд Ниш, кao влaсник aeрoдрoмa, учинили су мнoгo у прeтхoдних нeкoликo гoдинa дa сe нишки aeрoдрoм рaзвиja и дa дaнaс мoжe дa сe пoхвaли сa вишe oд 320.000 путникa“, изjaвилa je тада Mихajлoвићeвa и истакла дa je зa српскo вaздухoплoвствo вaжaн нaстaвaк улaгaњa у Aeрoдрoм „Кoнстaнтин Вeлики“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Avatar

    Zastita Francuske kompanije.Neznam kome je pal0o na pamet no to je notorna istina.Svaka cast na liucidnosti.To je politika koju vodi ova zemlja.To su ustupci na ustupke koji nas vode u debakl i totalnu proipast.Ocigledno je da ova vlast drugacije ne umije ili ne moze.U svakom slucaju to je kataklizmocno za ovu zemlju i narod.Daj boze da nam i kartastarski vecina zemlje nije u vlasnistvu stranaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *