Вучић у Њујорку: Надао сам се већем разумевању за Србију

Чини ми се да западне земље не желе ни на који начин да разговарају о томе коме припада територија Косова, они то сматрају завршеним, рекао је председник Александар Вучић за РТС. Ми не преговарамо само са Албанцима, већ и са онима коју су створили независну државу Косово, додаје председник.

“Ситуација је тешка. Срби се држе чврсто али биће нам тешко. Србија очекује много бољи живот, људи чекају повећање плата и пензија, морамо зато да сачувамо мир и стабилност”, рекао је председник гостујући у Дневнику РТС-а. 

Нисам нарочито задовољан, очекивао сам веће разумевање не само за Србе на КиМ, већ и за Србију, поручио је Вучић у Њујорку.

Председник је рекао да је задовољан трудом и радом Србије додајући да резултатим није.

“Дуго разговарамо око будућности Србије, око КиМ, и да покушамо да нађемо компромис. Албанска страна ради свој посао, међународна заједница свој, ја сам се трудио да из амбиса доведемо Србију до површине, макар ту били ударени олујним ветровима. Нисам задовољан”, истакао је Вучић.

Напомиње да је имао много дубинских разговора са људима који о много чему одлучују.

“Чини ми се да они тврдо стоје на принципу поштовања и очувања независности Косова, што је за нас веома тешко”, наглашава председник.

Додаје да је током разговора са генералним секретаром УН Антиониом Гутересом рекао да је Србија спремна за компромис, али да неће да жртвује своје интересе.

“То је било после три дана напорних и не лаких сусрета о којима не могу превише да говорим. Да бих припремио платформу за наше грађане, морам да добијем и подршку међународне заједнице. То је за мене било разочарање. Наше је да наставимо да се боримо. Кад се одговорно понашате, доћи ће до разултата”, указује председник.

Чини ми се да западне земље не желе ни на који начин да разговарају о томе коме припада територија Косова, они то сматрају завршеним, додаје Вучић.

“За њих је свака прича о томе отварање Пандрине кутије. Свуда где сам ишао, ни у какву дипломатску офанзиву нисам ишао, већ сам само објашњавао шта је фер. Рекао сам да су они отворили Пандорину кутију не поштујући резулоцију 1244”, нагласио је председник додајући да данас плаћемо цену наших погрешних одлука. 

Наставићемо да се боримо и после месец дана тешких разговора, каже Вучић.

“Даћу све од себе да штитим наше интересе и да нашу земљу извучем из ове позиције, због неодговорних потеза, да поправимо колико можемо. Нема кукања и очајавања. Хоћу да људи у Србији знају да ми не преговарамо само са Албанцима, већ и са онима коју су створили независну државу Косово”, поручује председник Србије.

Један коментар

  1. Koliko je Vucicu trebalo da otkrije toplu. vodu !!!! Zamislite, Zapad i Amerika se bore za drzavnost Kosova. Pa to je stvarno nesto sasvim novo. Oni ne postuju R 1244 , a to sto nitko poslije Milosevica nije imao hrabrosti da izmuca to jedno solvo i cetiri brojke R 1244 , a kamoli da inzisira na is toj R 1244 u ONU to se ne smije spominjati. Nije problem danas odbraniti Kosmet. Nitko nam ga ne moze oteti ukoliko ga sami ne poklonimo……….Zato su “instalirani “ VELEIZDAJNICI
    svi od reda poslije MILOSEVICA, da bi pravno formalno poklonili Kosmet. Sve jadikovke i kukanja Vucica usmjerena su prema opravdanju tog VELEIZDAJNICCKOG cina!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *