Пропали преговори у Бриселу — Албанци одбили кључну обавезу

Завршени разговори у Бриселу без напретка, сазнаје РТС.

Српски преговарач Марко Ђурић изјавио је да је делегација Београда инсистирала на питању формирања Заједнице српских општина, али да Приштина није била спремна да о томе разговара.

Европска унија позива обе стране да појачају напоре на примени договореног, јер је, подсећа, напредак у нормализацији односа кључан елемент на њиховим европским путевима.

Шефица дипломатије ЕУ ће у петак у Бриселу бити домаћин састанка председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија.   

2 коментара

  1. Lazne dileme su da mi imamo alternativu i da pregovorima mozemo doci do bilo kakvog resenja.Sta su nase mogucnosti.Da prekinemo dosadasnju politiku udjemo u NATO i EU uvedemo sankcije Rusiji i za koju deceniju nestanemo sa politicke mape sveta sto je dugovekovni cilj zapada.Drugo resenje je da prekinemo pregovore da EU i zatrazximo savez sa Rusijom ako oni hocu da nas zastite od zapada.To podrazumeva najhitnije formiranje nekoliko Ruskih baza sa vojskom koju mi treba da placamo i odgovarajucim najsavremenijim sredstvima odvracanja pod Ruskom komandom.Cekanje i razvoj do konacnog povratka na okupirane teritorije.Sve drugo je zamlacivanje naroda.Pro zapadni stanovnici Srbije bi imali resenje da idu tamo gde hocu jer od njih za Srbiju i onako nema pomoci a ovaj vecinski deo stanovnistva u relativno stabilnim uslovima krenuo u ekonomski i demografski progres.Ovo bi bilo jedino logicno resenje.Jer se svi oko nas ponasaju logicno,zakljucno sa makedoncima koji ce na blic u NATO.Tako je bilo i 1914 i 1941 i i991 i 1999.nista tu nema novo i iznenadjujuce.Nasa drugacija odluka bi bila glupost i nelogicnost.Jedino ako smo resili da se samounistimo.Kako bih ja voleo da ima neko bolje resenje no ovo je realnost i to trerba svima otvoreno reci.

  2. Ordercialisonline

    Шта је био разлог забране? По Бриселском споразуму функционери Србије који намјеравају посјетити Косово имају само обавезу да се најаве. Бриселским споразумом није предвиђено да се послије најаве чека одобрење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *