Модернизација Погона Битумен у Рафинерији нафте Панчево

У оквиру константног унапређења рафинеријске прераде компанија НИС је успешно модернизовала систем утовара битумена на Погону Битумен у Рафинерији нафте Панчево. Овај пројекат, у који је инвестирано готово 100 милиона динара, донеће бизнис и еколошке бенефите, чиме је НИС поново на делу показао посвећеност заштити животне средине.

Реконструкцијом и модернизацијом ауто и железничког пунилишта и дела резервоарског простора обезбеђена је потпуна аутоматизација процеса пуњења и отпреме битумена, што ће истовремено допринети већој безбедности запослених НИС-а и унапређењу заштите околине. У склопу ове инвестиције инсталирана је најсавременија опрема, укључујући и модерни компјутерски софтвер, који обезбеђује максималну поузданост отпреме. Тако се сада готово све радне операције од доласка транспортног средства на пунилиште, преко пуњења, одређивања количина и температура, до одласка возила са утакачког места, одвијају уз помоћ дигиталних команди.

Поводом успешне модернизације дела Погона Битумен, Бора Спасов, координатор Погона, рекао је:

„Реализацијом овог пројекта Блок Прерада учинио је још један значајан искорак у модернизацији рафинеријске прераде НИС-а. Модернизација отпреме битумена из рафинерије има и значајан економски ефекат, јер се скраћује време утовара ауто и железничких цистерни. Уједно, настављамо да доприносимо заштити животне средине што је један од стратешких приоритета у пословању НИС-а“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *