Конкурс за годишње награде „Печат времена“

„Печат“ расписује конкурс за годишње награде „Печат времена“ за књижевност и за науку и друштвену теорију, које ће у мају 2018. бити додељене осми пут заредом

Награда „Печат времена“ за књижевност

Награда се додељује аутору чија је књига (прво издање) објављена у периоду од 1. јануара 2017. године до 31. децембра 2017. године и својим књижевним, уметничким и естетским квалитетима представља трајни допринос књижевној уметности. У конкуренцији за награду могу да буду аутори који су објавили збирку песама, збирку приповедака, прича или новела, роман, еп, драму, мемоаре, дневник или аутобиографију. Дела која конкуришу за награду морају да буду написана на српском језику (ћириличким или латиничким писмом и на једном од српских дијалеката а у складу са актуелним Правописом српског језика) без обзира на то да ли је издање штампано у Србији или некој другој земљи. Награда се додељује аутору чије дело припада корпусу српске књижевности.Награда „Печат времена“ за књижевност додељује се годишње, 12. маја, на Дан Светог Василија Острошког. Награду чине повеља оснивача и новчани износ.

Награда „Печат времена“ за науку и друштвену теорију

Награда се додељује аутору чија је књига (прво издање) објављена у периоду од 1. јануара 2017. године до 31. децембра  2017. године и својим квалитетима представља трајни допринос науци и друштвеној теорији. У конкуренцији за награду могу да буду аутори који су објавили научни рад из области историје и теорије књижевности и уметности, теорије културе, историографије, филозофије, социологије или политичке теорије. Дела која конкуришу за награду морају да буду написана на српском језику (ћириличким или латиничким писмом и на једном од српских дијалеката а у складу са актуелним Правописом српског језика) без обзира на то да ли је издање штампано у Србији или некој другој земљи. Награда се додељује аутору чије дело припада корпусу српске литературе.Награда „Печат времена“ за науку и друштвену теорију додељује се годишње, 12. маја, на Дан Светог Василија Острошког. Награду чине повеља оснивача и новчани износ.

Предложене књиге (пет примерака) редакцији могу доставити издавачи или аутори

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *