Хаос у К. Митровици – приведен Марко Ђурић

Интервентна јединица косовске полиције привела је у Косовској Митровици директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и потом га одвела у Приштину.

Ђурић је нешто пре 19 часова стигао у Приштину где је одведен у полицијску станицу “Центар”, потом и код судије за прекршаје, а након тога је преко прелаза Мердаре пребачен у централну Србију.

Припадници косовске полиције наоружани дугим цевима претходно су бацили шок бомбе испред Митровачког двора у покушају да растерају Србе који им нису дозволили да уђу у просторију. 

На снимку из Митровице потом се види како специјалци једну особу изводе и убацују у возило. 

Медији јављају и да је више људи међу Србима повређено, док РТС истиче да је повређен један њихов сниматељ. 

Како јавља репортер агенције Бета, приликом упада полиције у просторије Митровачког двора, чули су се пуцњи, ломљава стакла и узвици на албанском језику. Сузавац је бачен и у салу Митровачког двора где су били окупљени политички представници Срба на Косову и Метохији.

Тањугов извештач са лица места јавља да је приведен и Ђурићев сарадник Жељко Јовић. Постоје информације да је приведен и генерални секртар Председништва Никола Селаковић, али то и даље није потврђено и није познато где је он. 

Председник Србије Александар Вучић сазвао је за 19.30 хитну седницу Савета за националну безбедност. 

Селаковић и Ђурић стигли су око 17 часова на север Косовске Митровице на округли сто у оквиру унутрашњег дијалога о Косову. 

Из Приштине је у петак саопштено да је Ђурићу забрањен улазак на Косово, а да је “осталим члановима делегације улазак дозвољен”. 

Ипак, Ђурић је за Тањуг рекао да ће у понедељак бити у Митровици: “Албанци не могу да ме спрече да се обратим свом народу”.

Припадници специјалних снага блиндирана возила паркирали су недалеко од станице, а потом су Ђурића, којем су држали руке на леђима, одвели до тамо док су камере снимале.

Ђурића је до станице спровело више од десет полицајаца наоружаних дугим цевима који су имали фантомке на лицима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *