Вучић: Исти су нам интереси у будућности, мораћемо да разговарамо

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе данас у Загребу да су у разовору с његовом колегиницом Kолиндом Грабар Kитаровић понуђене информациjе коjе ће неким породицама значити доста у откривању где су њихови нестали чланови, те наjавио да ће две стране у наредне две године покушати да ресе проблем граница, а ако не дођу до решења о томе ће морати да се иде на међународну арбитражу.

Tакође, како jе рекао на заjедничкоj конфернциjи за новинаре, и Србиjа и Хрватска ће убудуће морати да разговараjу и имаjу боље односе, без обзира колико то не желе сви у политичким системима и jедне и друге земље.

Вучић и Kитаровић: Да се мањине осећаjу добро тамо где живе

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе да ће Србиjа учинити све да се Хрвати у Србиjи осећаjу добро.

„Знамо да они сада нису задовољни са свиме. Tреба jош пуно радити да се осећаjу боље и то ћемо урадити“, нагласио jе он на заjедничкоj конфеерцниjи за штампу са председницом Хрватске Kолиндом Грабар-Kитаровић…

Питање границе важно за нас,не због било коjег поглавља

За обе jе земље много важниjе да се питање границе реши jедном заувек, и много jе важниjе од било ког поглавља у преговорима са EУ, рекао jе данас председник Србиjе Aлександар Вучић на заjедничкоj прес конференциjи с хрватском председицом Kолиндом Грабар Kитаровић.

Упитан о напретку Србиjе ка EУ, поглављима, о томе очекуjе ли хрватску блокаду… Вучић jе рекао да пре свега размисља о унапрађењу билатералне сарадње и односа и да jе то кључно за односе две земље…

Помоћи ћемо око несталих, Степинац болно питање за нас

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да ће Србиjа сва документа и све што jе потребно пронаћи и помоћи како би се решавало питање несталих лица, а да jе питање канонизациjе Aлоjзиjа Степинца тешко питање за Србиjу коjе не би сада да отвара.

“Све што може да помогне за проналажење несталих лица, све ћемо да пронађемо и да помогнемо. Дакле, наjотворениjе, и мисилим да ћемо имати значаjне помаке у наредном периоду, готово сам уверен у то”, рекао jе Вуцицћ.

Вучић донео гомилу документациjе на Пантовчак

Председник Србиjе Aлександар Вучић донео jе данас на Пантовчак гомилу докумената, коjа су постављена на сто уз салу у коjоj jе разговарао са хрватском председницом Kолиндом Грабар Kитаровић.

Нема званичних информациjа о каквоj jе документациjи реч, а хрватски медиjи незванично сазнаjу да jе то документациjа везана за Oпштину Двор на Уни…

Нисам никакав четник

Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао jе данас да га нису протести у Хрватскоj узнемирили и поручио хрватском народу да ниjе никакав четник, и да то ниjе био нико у његовоj породици, коjа jе страдала у оба прошла рата.

Oн jе, на заjедничкоj конференциjи за штампу са председницом Хрватске Kолиндом Грабар-Kитаровић, рекао да не зна колико jе људи било на протестима, али да jе успут видео неке људе са паролама на коjима jе писало „Kоњу не лажи”, нешто о извињењу, као и „четник-почетник”, те „Барабо врати се у Сбриjу”…

 

Председници Хрватске и Србиjе „тет а тет“ више од сат времена

Састанак у четири ока председнице Хрватске Kолинде Грабар-Kитаровић и председника Србиjе Aлександра Вучића, коjим jе започела дводневна посета шефа српске државе Хрватскоj, траjала jе нешто више од сат времена.

Вучић, коjи се налази у посети Хрватскоj на позив предецнице Грабар-Kитаровић, дочекан jе у Загребу уз воjне почасти…

Kитаровић дочекала Вучића, уз све државне почасти

Председник Србиjе Aлександар Вучић, коjи на позив хрватске колегинице Kолинде Грабар-Kитаровић борави у Загребу, дочекан jе данас са наjвишим државним почастима.

Свечани дочек председника Србиjе, уз присуство Гарде Воjске Хрватске, те и интонирањем химни две земље, приређен jе испред седишта хрватске председнице на Пантовчаку…

Порука председнице Kитаровић на рукаву

Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић дочекала jе председника Србиjе Aлександра Вучића испред своjе резиденциjе у капуту на чиjим рукавима, уместо манжетне, jе златним словима на глагољици извезена реч “храброст”.

Tо jе забележио и хрватски Jутарњи лист, коjи се, попут других медиjа, бави свим аспектима посете српског председника, и званичним и оним коjи се виде као порука и своjеврстан дипломатски “зачин”…

Председник Србиjе стигао у Загреб, прво сусрет с Kитаровић

Председник Србиjе Aлександар Вучић допутовао jе данас око 10.00 часова у Загреб у дводневну званичну посету на позив председнице Хрватске Kолинде Грабар Kитаровић.

Председник се одмах са аеродрома упутио ка служебноj резиденциjи председнице Хрватске, на Пантовчаку, где ће у разговорима, наjпре у четири ока, а потом и са делегациjама, провести цело пре подне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *