У току пријаве за први НИС хакатон – „Хаковање бензинске станице“

Компанија НИС ће од 02. до 04. марта 2018. године, у сарадњи са  Центром за развој технолошког предузетништва и иновација – ICT Hub, организовати први НИС хакатон. Тема и задатак за учеснике догађаја биће „Хаковање бензинске станице“, док ће наградни фонд за три најбоља решења износити укупно 5 000 евра. НИС хакатон ће се одржати у центру за иновације Playground на адреси Краља Милана 10, а рок за пријаве је 25. фебруар.

Концепт хакатона подразумева проналажење најбољег решења на задату тему, а у овом случају такмичари ће бити инспирисани да размишљају у ком правцу се може развијати концепт бензинских станица применом најновијих технологија, на начин који ће станице  учинити савременим. Ово је прилика да тимови, који се састоје од по четворо учесника, креирају иновативно софтверско решење и покажу знања и вештине из области IT-а и дизајна уз бизнис размишљање, креативност и одлучност да за 48 сати квалитетно одговоре на постављени изазов.  

Током хакатона, на располагању су врхунски ментори из области програмирања, маркетинга, бизниса и припреме за јавни наступ. На тимовима остаје да буду креативни и да на постављени изазов покушавају да одговоре кроз иновативан приступ користећи технологију. Поред новчаних награда, за најбоље решење, постоји могућност подршке у даљем развоју и комерцијалној примени решења.

Као иновативна компанија, која жели својим потрошачима да пружи најбољу и најсавременију услугу, НИС на овај начин настоји да открије најновије тенденције у области услужних делатности на својим бензинским станицама.  

Овај хакатон је један од првих корака сарадње компаније НИС и ICT Hub-а који за циљ има отварање НИС-а ка стартап заједници и приближавање технолошким стартапима. НИС је обезбедио наградни фонд, менторску подршку стручњака из области IT -а, маркетинга и бизниса, као и услове за рад – храну, пиће, инспиративан простор, брз интернет и простор за одмор.

Сви заинтересовани за учешће у НИС хакатону могу се пријавити на страници: hackathon.icthub.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *