Специјалци у културној орбити

Исти људи који су читали Дантеа и ишли на Јејл и били образовани за јавну службу регрутовали су нацисте, манипулисали исходом демократских избора, давали ЛСД невољним људима

Не, нисам заборавио, нити ми је неко забранио да рубрику почнем на уобичајен начин.

НАТО  је злочинац. Време пролази, ране не зацељују. Ми Срби смо жртве. Ко другачије каже – лаже!

Драго ми је да сте приметили. Многи су ме питали: Зашто је почетак изостао? Једноставно, у прошлом броју нисам успео да довољно сажмем текст и нађем место, колико сад видим, за почетак који се многима допада.

РАТ У КУЛТУРИ Нажалост НАТО и Американци не одустају од намере да сав свет начине по својој мери и плановима који су одавно сачињени. У Београду је пре неколико година објављена књига  Франсис С. Саундерс Хладни рат у култури. Књигу је објавио „Досије студио“, а на српски превела Невена Мрђеновић.

У предговору књиге Владимир Давидовић наводи „да је у 26 поглавља направљена на први поглед не претерано интересантна анализа бројних, најпре финансијских докумената ЦИА из педесетих и шездесетих година прошлог века. Као и обично прави подаци били су прекривени морем споредних. Тек њиховом пажљивом анализом, аутор извлачи на површину специјалну операцију Централне обавештајне агенције Сједињених Америчких Држава, фантастичну по својим размерама, којом је у дугом периоду наметан и коначно наметнут систем вредности који су САД желеле. У књизи се откривају велики износи тајних фондова, имена државних службеника и културних посленика који су овој операцији служили, а да многи, нарочито из реда ових других, нису ни знали у чему учествују“.

[restrict]

Завршавајући предговор Давидовић наводи епилог књиге који је по његовим речима застрашујуће убојит: „Иза неистражене носталгије за златним данима америчке обавештајне службе, стоји разорна истина: исти они људи који су читали Дантеа и ишли на Јејл и били образовани за јавну службу, регрутовали су нацисте, манипулисали исходом демократских избора, давали ЛСД невољним људима, отварали пошту хиљада америчких грађана, збацивали владе, подржавали диктатуре, смишљали убиства и осмислили ужас Залива свиња.“ Предговор је написан маја 2013. године.

Књига је показатељ да је култура централно место за деловање обавештајних агенција и да је национална култура прва на удару; материјална средства се улажу за отупљивање и заглупљивање људи; сталним ширењем неистина кроз различите видове уметности (књиге, документарни и ауторски филмови, ријалити програми на телевизијама, новинске написе) људски мозак и свест се могу изменити. Тога смо сведоци. Данас под појмом уметничке слободе приказују се најразорније морбидарије, лажно приказује прошлост, сакривају сопствени злочини а намећу другима чак потпуно измишљени злочини. Све са циљем да се једна група људи или цео народ представи као злочиначки или као једина жртва. Све у складу са унапред установљеним циљем.

ЈЕР СМО САМИ ТРАЖИЛИ Срби су цео 20. век осетили на својој кожи, а и данас су под великим притиском да забораве злочине који су над њима чињени, прихвате и признају „своју кривицу“ за бомбардовање, рушење, убијање и тровање радиоактивним отровима које су управо тзв. „велике западне демократије“ извеле над нама Србима. Од нас се тражи да не видимо да нам пријатељи и рођаци умиру од разних врста рака изазваних баченим отровима из НАТО авиона. Тражи се од нас да поверујемо да су нас бомбардовали јер смо то ми сами тражили. Замислите! Ми, Срби, тражили смо да нам трују реке, наша поља и ливаде, да убијају нашу децу? У ту свињарију ми треба не само да поверујемо већ да је гласно и јавно изговоримо. Успут да се и НАТО злочинцима извинимо што су нас бомбардовали. После тога ће вероватно тражити да им платимо одштету за претрпљени велики душевни бол који смо им изазвали док су из ваздуха рушили рафинерије, школе, вртиће. У противном неће нам отворити некакво поглавље смишљено само ради нас Срба што ће довести у питање наше даље евроунијаћење. Косово и Метохију су окупирали и дали на управљање својим шиптарским квислинзима. Од Срба и Србије се ето тражи само да прихвате реалност. Али њихову реалност, јер се чињеница да су они злочинци, да су погром над једним народом извршили не уклапа у њихову дефиницију реалности. Реално је само оно што они кажу да је реално. Ко се с тим слаже може и Нобела добити. За друге је предвиђена гасна комора.

Српски хероји Радован Караџић и генерал Ратко Младић неће добити Нобелову награду. За њих је резервисан евроунијатски казамат. Нобелову награду неће добити ни наша браћа и сестре који живе на Косову и Метохији. За њих је резервисана евроунијатска канџија.               

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *