Нова опрема за србобранску школу од НИС-а

У основној школи „Јован Јовановић Змај” у Србобрану одржан је шести „Змајев фестивал науке“ – од ове године у унапређеном издању, захваљујући подршци Нафтне индустрије Србије, која је у оквиру програма ,,Заједници заједно“ опремила школу савременом опремом и училима.

НИС је издвојио милион динара за набавку савремене опреме за извођење наставе –  компјутере, пројекторе и табле, који ће омогућити извођење савремене и квалитетније наставе у овој школи.

Заједно са осталим бројним посетиоцима, грађанима и заинтересованим средњошколцима,  посетиоци Змајевог фестивала науке уживали су и у филмовима, анимацијама, бројним радионицама, квизовима и такмичењима.

Приликом отварања фестивала, Радивој Парошки, председник Општине Србобран је изјавио: „Ми имамо лепу сарадњу са компанијом НИС која је већ дуго присутна на територији наше Општине. Заједно реализујемо пројекте који су намењени побољшању услова живота наших грађана, а један од успешних пројеката је управо школа Јован Јовановић Змај, која је захваљујући компанији НИС која је препознала добру вољу наставника и деце, добила средства за реализацију Змајевог фестивала науке.“

„У складу са слоганом „Будућност на делу“, ове године смо у Србобрану путем конкурса „Заједници заједно“, подржали пројекте из области образовања и науке, спорта и екологије. Један од примера је управо Основна школа Јован Јовановић Змај, којој смо донирали средства за набавку савремених учила – компјутера, пројектора и белих табли. На овај начин, омогућили смо најмлађим грађанима општине Србобран квалитетније образовање, које ће школарци усвајати на један занимљивији и интерактиван начин и тако употпунити постојећа и развити интересовања ка новим знањима“, изјавио је на догађају Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације у НИС-у.

,,Змајев фестивал науке“ осмишљен је као интерактивна платформа која кроз ваннаставне активности подржава и подстиче интересовања деце за науку. Као такав препознат је и у оквиру пројекта „Заједници заједно“ који већ девету годину заредом подржава пројекте који доприносе развоју општина и градова и побољшању квалитета живота у њима.

Додатна информација:

Развој локалних заједница у којима послује, један је од стратешких циљева компаније НИС. За девет година у оквиру програма „Заједници заједно“, путем јавног конкурса, реализовано је више од 900 пројекта у износу од једне милијарде динара, а у току је реализација 42 пројекта, које је компанија подржала у оквиру конкурса у 2017. години.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *