Почетна / БРОЈ 502 / Стогодишња пракса демантује Приштину

Стогодишња пракса демантује Приштину

Пише Игор Мекина

Неспорна је чињеница да историја памти бројне примере повлачења већ датих признања. Република Македонија је својевремено признала Тајван да би, после жестоке реакције Пекинга, одмах повукла признање. Многе државе су по истом шаблону прво признале, па после повукле своје признање Западне Сахаре… Нема препрека да се исто деси и у случају Косова

Процес повлачења признања независности Косова, који је лане подстакла одлука Суринама, добија убрзање у 2018. с обзиром на то да и Египат преиспитује одлуку о признању независности КиМ. Промену политике најавио је каирски дневник „Ал Масри ал Јоум“ у тексту под насловом „Да ли је време да се преиспита одлука братства?“. Аутор је један од најутицајнијих египатских и арапских новинара – колумниста Абдел Латиф ел Мањави; он тврди да би Египат могао да коригује одлуку коју је уочи смене власти донело Муслиманско братство, а којом је желело да удовољи Америци.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Unutrasnji dijalog

    POVLACENJE PRIZNANJA KOSOVA: Sve je to povrsno, samozavaravanje, samozabluda. Petogodisnjim Briselskim sporazumom i nakaradnoj politici i medijskoj propagandi _ Srbija je u prilicnoj meri doprinela priznavanju drzave Kosovo.

    NAJPRAVEDNIJI I NAJBOLJI NACIN da se „priznanja“ Kosova nepriznaju od Srbije je _ da Srbija hitno otkaze i proglasi nevazecim zbog spoljnog pritiska da se celo Kosovo preda Albancima > da se Brisel. sporayum zamrzne _ dok jos ima vremena i dok ne bude kasno. Za nastavak resavanja Kosova prvo traziti povratak 250.000 proteranih Srba i ucesce iskljucivo UN u resavnje (povratak 250.000 je ONEMOGUCEN da bi Kosovo napravilo Albansku muslimansku drzavu)???
    6    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *