Пао је Совјетски Савез, пашће и Америчка империја – Рон Паул

Док Доналд Трaмп наговештава своје успехе у доношењу финансијске стабилности, амерички безобзирни дуг и војна потрошња ће на крају довести до пада система, и изгорeће као последњи дани Совјетског Савеза, упозорио је Рон Паул.

Председник Трамп се дуго хвалио како је довео своје пословање и улогу у вођењу Сједињених Америчких Држава, али ни он не може зауставити предстојећу економску кризу, изјавио је бивши конгресмен и кандидат за председника САД Рон Паул за РТ.

“Начин на који то видим је економски”, рекао је Паул.

“Моје разумевање је да наша војна изградња у Сједињеним Државама није донела пад совјетског система. Оно што се догодило је да су Совјети радили са системом који смо ми – на слободним тржиштима – видели као потпуно непожељан.”

Говорећи о својим веровањима у аустријску економију, Пол је рекао да комунизам, заједно са фашизмом, социјализмом и чак кејнзијанизмом (обликом економије популарне после Другог светског рата) нису одрживи системи и да ће се на крају завршити, као и да би се то исто могло десити и са Сједињеним Државама и њиховим милитаризмом.

“Имаћемо изненадни, катаклизмички крај, као нешто што се десило са совјетским системом. То неће бити идентично, јер су постојали неки сепаратистички покрети код неких земаља које су напустиле совјетски систем. Наше државе се вероватно неће раздвојити, али искрено верујем да више нећемо моћи да приуштимо нашу империју широм света.

Наша империја, иако не тврдимо власништво над њом, има пуно новца и пуно утицаја и ми претимо оружјем и користимо санкције да би могли одржати империју, али мислим да томе долази крај”, рекао је Рон Пол.

Извор: Восток / РТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *