Почетна / Колумне / Ђаво и његови помоћници

Ђаво и његови помоћници

Силни су на све спремни док не ојачају. Кад ојачају, онда на Бога не мисле. Кад њихова сила прође, крену са кукњавом, како су били добри, али су неки зли волшебници њихове намере у прах претворили

Нема разлога да заборавимо. НАТО  је злочинац. Ми Срби смо га на својој кожи осетили. Време пролази, ране се не зацељују. Последице њихових геноцидних злочина су свуда око нас. Ми Срби смо жртве. Ко другачије каже – лаже!

 

БОЖИЋ У ОКУПИРАНОЈ СРБИЈИ Господу хвала што Божић дочекасмо у миру. Дан када би сви православни ваљало да се радују, некима су личне неприлике или сећања на ружне догађаје из прошлости помутиле. Такав је овоземаљски живот. На нама је да живимо, да се рађамо, како нам у божићној беседи рече патријарх српски. Сваки новорођени живот је радост за мајку и оца, али и победа над онима који би хтели да Срби биолошки нестану или да се, бар за почетак, имена, вере и писма одрекну. Вечни, али, Богу хвала, неостварљив сан Ватикана и умножене римске курије којој није довољан један поглавар, те их мора имати двојицу. Како су почели, направиће председништво од стотину папа, али један је Господ, један је Свети дух и један Христос Спаситељ.

Пре стотину година, 7. јануара 1918. године, у Београду који је тад био под окупацијом слављен је Божић. О томе је оставила забелешку др Славка Михајловић у свом дневнику насловљеном Облаци над градом. Цитираћу њен запис у целини.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *