Чепурин: Русија тражи адекватну истрагу о убиству Ивановића

Русија одлучно осуђује „терористички акт“ убиства Оливера Ивановића и захтева адекватну истрагу уз учешће представника надлежних српских органа у пуном капацитету, као и међународних организација, у складу са Резолуцијом 1244 Уједињених нација, рекао је руски амбасадор Александар Чепурин у разговору са председником Србије Александром Вучићем.

Чепурин је истакао и да посета Вучића Косову и Метохији представља храбар чин, саопштила је служба председника за сарадњу са медијима.

Амбасадор је изразио саучешће поводом убиства Оливера Ивановића и нагласио да Русија одлучно осуђује тај терористички акт.

Руски амбасадор је истакао да су сада на Косову и Метохији још видљивији неиспуњавање одредби Бриселског споразума о Заједници српских општина од стране Приштине и проблем са функционисањем Суда за злочине ОВК.

Председник Вучић је рекао да сматра да је та посета била веома значајна за уједињење српског народа и положај Срба на Косову и Метохији. Он је нагласио и да је том приликом осетио њихову потребу да поделе своје проблеме и да ће уложити много труда да им се помогне и олакша живот.

Амбасадор Чепурин је пренео поруке захвалности руског министра спољних послова Сергеја Лаврова и саветника председника Владимира Путина Јурија Ушакова за допринос председника Вучића развоју српско-руских односа, као и њихову опредељеност за наставак дијалога двеју земаља по свим питањима.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су се сагласили да су предстојећа посета министра Лаврова Београду и обележавање 180 година од успостављања дипломатских односа двеју земаља прилика да се још једном истакне значај сарадње и пријатељских односа Србије и Русије.

 

Један коментар

  1. Ruski ambasador je morao da podsjeti Vucica da posroji i R1244. Da bi se Vucic pozvao na R1244 Cepurin bi mu morao da zavrne ruku, i to iz sve snage.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *