Жан-Мари Ле Пен: СИСТЕМ БРИШЕ ЕВРОПСКУ ЦИВИЛИЗАЦИЈУ

Разговарао Горан ЧВОРОВИЋ

Историја је исковала одређене европске нације с народима који су, или су бар до сада били, релативно хомогени. Увек ће постојати ризик од дезинтеграције. Али ја сам за целовиту Шпанију, Србију или Француску. Постојеће нације морају да покушају да се одрже у свом интегритету. При томе није довољно само знати бранити се већ и знати створити услове за снагу народа

Aктиван, енергичан, жустар, амбициозан и у позним годинама. Историјски лидер француског Националног фронта Жан-Мари Ле Пен (89) покушава, за сада само као почасни председник, али и европски посланик, да поново пронађе своје место у странци и несмањеном жестином промовише своје идеје у којима претерану имиграцију види као основни проблем данашњег света.

Неки људи су отишли из Националног фронта, мислите ли да је сада дошао тренутак да се вратите у органе странке коју сте основали?

Радо, ако ме позову! И даље не умем да објасним због чега су ме удаљили. Не знам ко је мотивисао моје стављање у страну. Због тога ми нису познати ни услови повратка. Сада, када је левичарски деголиста Флоријан Филипо отишао из Националног фронта, мој повратак би требало да буде нормалан след околности, јер сви знају да он баш и није мој политички пријатељ. Али тренутно ми није упућен позитиван сигнал.

[restrict]

Како попуњавате вишак времена?

Пишем мемоаре. Имам и друге обавезе. Али и даље сам, наравно, заинтересован за опстанак и напредак Националног фронта. То је један од услова опоравка Француске.

Шта саветујете странци?

Да остане верна својој основној политици. То није приоритетно борба против евра и ЕУ, иако она постоји у нашем програму, али тек на шестом или седмом месту. Главни феномен, који не прети само Француској већ и читавој европској цивилизацији, јесу масовне миграције, као последица демографске револуције, која је проузроковала пораст светске популације с три милијарде на осам милијарди становника за педесет година. Да наведем један пример: Алжир се у том периоду увећао са осам на 46 милиона људи.

Иако је ваша кћерка Марин Ле Пен освојила трећину гласова на недавним председничким изборима, у Француској је и даље на делу изражена политичка и медијска хипокризија према Националном фронту, као да његови бирачи не постоје, односно као да су „непожељни“ део нације. Како то објашњавате?  

То само доказује да је циљ наше странке, да избрише сатанизацију којој је изложена, био глупост. Све то би претпостављало и да се као опозиција приближавамо ставовима власти. Марин Ле Пен је направила неколико гестова у том правцу, али, ето, није добила ништа заузврат. Зато је јасно да је обавеза Националног фронта да брани праведне идеје које је до сада заступао. Све европске земље запљуснуте су силовитим мигрантским таласом. Упозорење које упућујем већ последњих неколико деценија потврдиће се у месецима и годинама које долазе. Ниједна земља, укључујући и источну Европу, ни Србија, према којој гајим нарочита осећања, није у заклону.

Може ли се то, с ваше тачке гледишта, осујетити?

Генерал Макартур је рекао да две речи, „превише касно“, објашњавају све неуспехе. Неуспех долази када касно приметите, касно схватите, касно реагујете. Наша цивилизација и наше владе нису приметиле, или нису желеле да примете да нису биле у стању да предузму драстичне мере које су неопходне не само да нас одбране него и да подигну виталност наших народа. И јасно је да ћемо због тога бити поплављени.

Велики сте песимиста?

Само сам реалиста. Не кажем да оваква судбина не може баш да се избегне, али да би се то догодило треба предузети веома конкретне мере. Пре свега, поништити законодавство које датира из педесетих, када није било демографских проблема. Треба се прилагодити датуму у коме се налазимо и ситуацији у којој смо, а то је демографска експлозија „трећег света“, док европски континент, насупрот томе, пролази кроз кризу наталитета.

Могу ли, из вашег угла, патриотски покрети који јачају у Европи да нешто промене у том смислу?

Дешавање у Аустрији, на пример, даје наду. Показује да национални покрети могу да дођу на власт и, надам се, утичу на одлучујући начин. Иначе, бити на власти само због власти нема апсолутно никаквог интереса ако нисте способни да предузмете неопходне мере које захтевају храброст и раскид с политиком препуштености и инертности која је у одређеном смислу правило наше либералне и декадентне цивилизације.

Хоће ли ЕУ, онаква каквом је познајемо, поживети још дуго?

Енглези су већ отишли. Други такође могу да оду. Истину говорећи, ЕУ је неспособна и немоћна. А шта може да буде горе за неку власт од тога да буде немоћна?

Шта нам предстоји?

Намера Турске је да на неки начин поново утврди некадашњу зону свог утицаја и она се полако успоставља. Ова земља ће за неколико година имати 100 милиона становника. Недавно је један Ердоганов захтев прошао релативно непримећено, а то је жеља да се поново разговара о границама с Грчком, нарочито у Егејском мору. И с тим проблемом ћемо се суочити. Сигурно је да ће, ако Ангела Меркел жели да замењује Немце Турцима, то имати последице по све нас.

Треба ли Србија да уђе у ЕУ уколико је услов за то признавање независности Косова?

Треба истрајати у својим принципима. Одолети и одупрети се. Не прихватати. Бити свој. Не треба попуштати да би се добила повољнија или комфорнија дипломатска ситуација. И какав би, уосталом, био интерес ући у ЕУ?

После Косова, којим је створен својеврсни преседан, уследио је покушај Каталоније, а онда су националисти недавно победили и на регионалним изборима на Корзици. Може ли то да доведе до нових ситуација које ће у будућности тешко моћи да се контролишу?

Није искључено. То мора да се спречи. Свима би донело невоље. Где, уосталом, престаје истина о независности? Ако неки регион жели независност, зашто одређени део тог региона не би желео то исто? То је уситњавање без краја. Историја је исковала одређене европске нације с народима који су, или су бар до сада били, релативно хомогени. Увек ће постојати ризик од дезинтеграције. Али ја сам за целовиту Шпанију, Србију или Француску. Постојеће нације морају да покушају да се одрже у свом интегритету. При томе није довољно само знати бранити се већ и знати створити услове за снагу народа. А први услов за то је имати динамичан народ и позитиван наталитет.

Како гледате на историјске и актуелне везе између Србије и Француске?

Желео бих да буду онолико добре као што су биле некада. Србија и Француска су биле велики савезници и желим да то поново постану и остану.

Да ли би Србија, Француска и остале европске земље требало да имају блиске односе с Русијом?

Нисам противник напретка Русије. Остајем одлучни антикомуниста, али никада нисам био русофоб или славофоб. Напротив! Путинови потези на Блиском истоку били су позитивни. Захваљујући њему, исламисти су побеђени. Санкције против Русије су неправедне. Против система који је можда одлучио о брисању нашег континента и цивилизације у корист не знам каквог универзалног „мелтинг пота“ треба се борити свим расположивим средствима.                

[/restrict]

2 коментара

  1. Žan-Mari Le Pen: Sistem briše evropsku civilizaciju. Vrlo precizna konstatacija. Evropski sistem vrednosti – evropski standardi, otvorena vrata migrantima… evropski standardi proizvode sistem islamizacije i afrikanizacije evrope. Sličan sistem na drugim principima u Srbiji – takodje ruši nacionalni identitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu (KiM), sa tendencijom šireg ugrožavanja srpskog prostora.
    … Srbija je specifičan primer muktikulturalizma i autošovinističke politike – još od Titovog vremena do danas. Ne krivim Tita. Krivi su srpski političari i rukovodstva koja su delovala i i deluju centralistički iz Beograda, koja su delovala na daljinu politikom manjeg otpora (učutkivali Srbe na KiM). Tako je i danas (još gore), kosmetski Srbi su diskriminisani od svoje države, u njihovo ime njihovu sudbinu kroje razni Vulini (iz Vojvodine), Djurići, Drecuni (BGD), Vučići, Dalići… Zašto oni kada ne žive na Kosovu? Pedeset godina Srbija nikako da izvuče pouke sa Kosova.
    … UGROŽAVANJE TERITORIJAL. INTEGRITETA i nacional. inteesa Srbije počelo je intenzivnije od 60-70-tih god. Metode albanskog separatizma su poznate: Separatističko-Iliriistička ideologija da se otme Kosovo, separatistički šovinizam prema nealbancima, demografska eksplozija…? Srbija nije ništa preduzimala da to zaustavi, naprotiv, vodila politiku manjeg otpora (ućutkivala Srbe), preduzimala- prihvatala Jugoslovenske mere preko fondova za tzv zaostalo i nerazvijenoi Kosovo – čime je podsticana albanizacija-islamizacija Kosova. Vrhunac političkog autošovinističkog stava Srbije pokazan je na sednici CK SKJ – kada je utvrdjivan “UZROK” NERAZVIJENOSTI KOSOVA. Srbija prihvatila nametnut stav od slovenačkih delegata – da je ENORMNI NATALITET NA KOSOVU – “POSLEDICA” ekonomsle nerazvijenosti i zaostalosti (da treba da se ulaže u brz ekonomski razvoj Kosova) — a ne “UZROK” nerazvijenosti i zaostalosti, što je apsolutno tačno. To je odgovaralo albanskom separatističkom šovinizmu-fašizmu da se razmahne – a Srbiji stvaralo teške nacionalme, ekonomske i teritorijaalne probleme na Kosovu, što se najviše ogledalo u kontinuiranom iseljavanju Srba sa Kosova.
    … U sledećem komentaru – mere koje je Srbija trebala – a nije preduzimala da sačuva nacionalni i teritorijalni integritet na Kosovu (KiM)… ?

  2. Patriotski blok

    Žan-Mari Le Pen: Sistem briše evropdku civilizaciju.
    Demografska politika – kao prva mera protiv sistema islamizacije Evrope

    Postojeći sistem i “evropske vrednosti” snose najveću odgovornost za gušenje evropske civilizacije. Kako da se urazume i zamene evropski lideri koji vode takvu politiku? Na top listi najugroženijih analize kažu da je Francuska. Ako sami decenijama ne vide “opasnost” mogli su da uoče na primeru Nemačke, Izjava Merkelove: “Mi smo pogrešili 70-tih god što smo mislili da će turski gastabajteri biti privremeni i vratiti se u svoju Tursku, a oni su se masovno sa porodicama naselili u Nemačkoj?

    DEMOGRAFSKA POLITIKA – kao prva mera protiv Islamizacije:

    STIMULACIJU RADJANJA i održavanja nataliteta sprovoditi na osnovama “ramnopravnosti i jednakvosti” svih novosklopljenih bračnih parova, bez obzira na naciju, rasu i veru, a to znači da se stiimulacija radjanja novčano i drugim privilegijama nagradjuje “po bračnom paru” – a ne po “broju dece” (to je ramnopravnost). Dosadašnja politika nagradjivanja prema broju dece desetostruko više nagradjivala muslimane koji su ionako, ideologijim i islamskim verskim tradicionalizmom – imali visok (preteran natalitet, kao na Kosovu). Dok su hrišćani zbog verskog tradicionalizma nemoćni da se odbrane od islamizacije.

    NAVEDENA stimulacija radjanja po bračnom paru a ne po broju dece za kratko vreme će dati rezultate – smanjiće za 50-80 posto priliv migranata u Evropu: Kada migrantske porodice sa 5-8 dece znaju da je spcijala i dečji dodatak u evropi limitiran-ograničen – po bračnom paru, a ne po broju dece, i da mora lično da zarade za održavanje visokok nataliteta – ostaće u svojim državama a ne u evropu. Najbolji primer su i migranti u Srbiji i kroz Srbiju – koji obavezno hoće naseljavanje u evropu zbog visoke socijale i dečja primanj od koje mnogi žive i bez rada i zapošljavanja (postoje i ideolioški ciljevi – ekspanzija Islama; Iskorišćaavanje hrišćanskih devojaka i žena koje ne gledaju na veru i naciju, hrišćansko učenje, za razliku od islama). Autošovinistički sistem briše evropsku civilizaciju. Sve se ovo odnosi i na Srbiju.

    2
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *