Жан-Мари Ле Пен: СИСТЕМ БРИШЕ ЕВРОПСКУ ЦИВИЛИЗАЦИЈУ

Разговарао Горан ЧВОРОВИЋ

Историја је исковала одређене европске нације с народима који су, или су бар до сада били, релативно хомогени. Увек ће постојати ризик од дезинтеграције. Али ја сам за целовиту Шпанију, Србију или Француску. Постојеће нације морају да покушају да се одрже у свом интегритету. При томе није довољно само знати бранити се већ и знати створити услове за снагу народа

Aктиван, енергичан, жустар, амбициозан и у позним годинама. Историјски лидер француског Националног фронта Жан-Мари Ле Пен (89) покушава, за сада само као почасни председник, али и европски посланик, да поново пронађе своје место у странци и несмањеном жестином промовише своје идеје у којима претерану имиграцију види као основни проблем данашњег света.

Неки људи су отишли из Националног фронта, мислите ли да је сада дошао тренутак да се вратите у органе странке коју сте основали?

Радо, ако ме позову! И даље не умем да објасним због чега су ме удаљили. Не знам ко је мотивисао моје стављање у страну. Због тога ми нису познати ни услови повратка. Сада, када је левичарски деголиста Флоријан Филипо отишао из Националног фронта, мој повратак би требало да буде нормалан след околности, јер сви знају да он баш и није мој политички пријатељ. Али тренутно ми није упућен позитиван сигнал.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

2 коментара

 1. Avatar

  Žan-Mari Le Pen: Sistem briše evropsku civilizaciju. Vrlo precizna konstatacija. Evropski sistem vrednosti – evropski standardi, otvorena vrata migrantima… evropski standardi proizvode sistem islamizacije i afrikanizacije evrope. Sličan sistem na drugim principima u Srbiji – takodje ruši nacionalni identitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu (KiM), sa tendencijom šireg ugrožavanja srpskog prostora.
  … Srbija je specifičan primer muktikulturalizma i autošovinističke politike – još od Titovog vremena do danas. Ne krivim Tita. Krivi su srpski političari i rukovodstva koja su delovala i i deluju centralistički iz Beograda, koja su delovala na daljinu politikom manjeg otpora (učutkivali Srbe na KiM). Tako je i danas (još gore), kosmetski Srbi su diskriminisani od svoje države, u njihovo ime njihovu sudbinu kroje razni Vulini (iz Vojvodine), Djurići, Drecuni (BGD), Vučići, Dalići… Zašto oni kada ne žive na Kosovu? Pedeset godina Srbija nikako da izvuče pouke sa Kosova.
  … UGROŽAVANJE TERITORIJAL. INTEGRITETA i nacional. inteesa Srbije počelo je intenzivnije od 60-70-tih god. Metode albanskog separatizma su poznate: Separatističko-Iliriistička ideologija da se otme Kosovo, separatistički šovinizam prema nealbancima, demografska eksplozija…? Srbija nije ništa preduzimala da to zaustavi, naprotiv, vodila politiku manjeg otpora (ućutkivala Srbe), preduzimala- prihvatala Jugoslovenske mere preko fondova za tzv zaostalo i nerazvijenoi Kosovo – čime je podsticana albanizacija-islamizacija Kosova. Vrhunac političkog autošovinističkog stava Srbije pokazan je na sednici CK SKJ – kada je utvrdjivan “UZROK” NERAZVIJENOSTI KOSOVA. Srbija prihvatila nametnut stav od slovenačkih delegata – da je ENORMNI NATALITET NA KOSOVU – “POSLEDICA” ekonomsle nerazvijenosti i zaostalosti (da treba da se ulaže u brz ekonomski razvoj Kosova) — a ne “UZROK” nerazvijenosti i zaostalosti, što je apsolutno tačno. To je odgovaralo albanskom separatističkom šovinizmu-fašizmu da se razmahne – a Srbiji stvaralo teške nacionalme, ekonomske i teritorijaalne probleme na Kosovu, što se najviše ogledalo u kontinuiranom iseljavanju Srba sa Kosova.
  … U sledećem komentaru – mere koje je Srbija trebala – a nije preduzimala da sačuva nacionalni i teritorijalni integritet na Kosovu (KiM)… ?

 2. Avatar
  Patriotski blok

  Žan-Mari Le Pen: Sistem briše evropdku civilizaciju.
  Demografska politika – kao prva mera protiv sistema islamizacije Evrope

  Postojeći sistem i “evropske vrednosti” snose najveću odgovornost za gušenje evropske civilizacije. Kako da se urazume i zamene evropski lideri koji vode takvu politiku? Na top listi najugroženijih analize kažu da je Francuska. Ako sami decenijama ne vide “opasnost” mogli su da uoče na primeru Nemačke, Izjava Merkelove: “Mi smo pogrešili 70-tih god što smo mislili da će turski gastabajteri biti privremeni i vratiti se u svoju Tursku, a oni su se masovno sa porodicama naselili u Nemačkoj?

  DEMOGRAFSKA POLITIKA – kao prva mera protiv Islamizacije:

  STIMULACIJU RADJANJA i održavanja nataliteta sprovoditi na osnovama “ramnopravnosti i jednakvosti” svih novosklopljenih bračnih parova, bez obzira na naciju, rasu i veru, a to znači da se stiimulacija radjanja novčano i drugim privilegijama nagradjuje “po bračnom paru” – a ne po “broju dece” (to je ramnopravnost). Dosadašnja politika nagradjivanja prema broju dece desetostruko više nagradjivala muslimane koji su ionako, ideologijim i islamskim verskim tradicionalizmom – imali visok (preteran natalitet, kao na Kosovu). Dok su hrišćani zbog verskog tradicionalizma nemoćni da se odbrane od islamizacije.

  NAVEDENA stimulacija radjanja po bračnom paru a ne po broju dece za kratko vreme će dati rezultate – smanjiće za 50-80 posto priliv migranata u Evropu: Kada migrantske porodice sa 5-8 dece znaju da je spcijala i dečji dodatak u evropi limitiran-ograničen – po bračnom paru, a ne po broju dece, i da mora lično da zarade za održavanje visokok nataliteta – ostaće u svojim državama a ne u evropu. Najbolji primer su i migranti u Srbiji i kroz Srbiju – koji obavezno hoće naseljavanje u evropu zbog visoke socijale i dečja primanj od koje mnogi žive i bez rada i zapošljavanja (postoje i ideolioški ciljevi – ekspanzija Islama; Iskorišćaavanje hrišćanskih devojaka i žena koje ne gledaju na veru i naciju, hrišćansko učenje, za razliku od islama). Autošovinistički sistem briše evropsku civilizaciju. Sve se ovo odnosi i na Srbiju.

  1
  1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *