Гујон: Хајка на мене се наставља, осећам се лоше

Директор хуманитарне организације “Солидарност за Косово” Арно Гујон каже да се медијска хајка против њега наставља, да сада албански медији на КиМ објављују неистине, те да се због тога осећа угрожено.

“Медијска хајка, која је почела у петак након мог гостовања на телевизији Н1, нажалост се наставља и то се прелило на албанске медије на КиМ. Мој физички интегритет сада је у опасности, осећам се лоше и угрожено због тога. Тамо није Београд, тамо је све могуће, то је Косово и Метохија”, рекао је Арно Гујон новинарима након трибине на Факултету политичких наука на којој је био гост.

Истиче да се нада да му неће забранити улаз на КиМ, да се већ 13 година бави хуманитарним радом и да је све то време опрезан у свакој изјави, те да никада није говорио о политици у Србији, нити је стао уз било коју странку.

“Опрезан сам зато што знам да има превише политике у Србији. А када неко ради нешто позитивно на хуманитарном плану, онда је то да би окупио људе, а не да их дели по неким политичким основама. Ја не гледам ко шта мисли, мени су сви људи исти, желим да им помогнем, да окупим те људе око племенитог циља и то јесте помагање Србима на КиМ. А они ме стављају у исти кош са политичарима, што ја нисам”, рекао је Гујон.

Навео је да је свима јасно да онима који га нападају и шире клевете смета оно што он данас ради на КиМ – смета им његов хуманитарни рад у енклавама, а осим тога сматра да је проблем и то што говори о хуманитарној ситуацији на КиМ, о хуманитарној ситуацији у енклавама.

“Ситуација у српским енклавама је катастрофална. Ти људи живе у гетима почетком 21. века и о томе нико не говори. А ја када говорим о томе, очигледно им то смета и они то прећуткују стално, а свакако да не верујем да им смета оно што сам мислио пре скоро десет година о тадашњој француској политичкој ситуацији. Често сам морао да се правдам у Француској зато што помажем Србима, али нисам очекивао да ћу то морати да урадим и у Београду”, указао је Гујон.

Сад му је, како каже, много тешко и због претњи, увреда, свега тога што чује и добија, али и наглашава да осуђује сваку претњу упућену новинарки Н1, сматрајући да то треба да престане.

“Очекујем такође да Н1 осуди и претње упућене мени и да престане са хајком која је узрок тих претњи. Мислим и то ћу поновити – треба осудити сваку претњу, то сам и учинио јавно, претње упућене новинарки Н1. На исти начин очекујем од Н1 да се извини и да осуде претње мени упућене и да прекину са хајком која је узрок тих претњи”, рекао је Гујон.

Указао је и да је имао прилику да одговори на сва питања телевизије Н1 уживо, током 12 минута у петак ујутру и то је, додаје, и учинио, а да је након тога његов интервју цензурисан, није објављен на сајту Н1 и да су онда почеле неистине и хајка на њиховом сајту.

Један коментар

  1. г-дина Гујома не треба ништа да чуди да напади долазе од АУТОШОВИНИСТА и слуга Окупатора јер Н1 нити је наша нити може бити наша ТВ.зна се ко је отворио ТВ станицу и на који начин.али би исто тако било добро да ова наша јадна земља има више овако преданих и добрих људи.г-дине Гујом ХВАЛА Вам на свему што радите за недоклани народ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *