Новце примају, за Србију не хају

Штету држави Србији и Србима учинити звезда је водиља америчких стипендиста. Сад када бледи веровање да ће нешто бити од чланства у евроунијатској организацији, они кандидују причу о Југославији

Упамтите, Срби! Нисте криви! НАТО је злочинац. Ми Срби смо жртве. Ко вам другачије каже – лаже! Имајте стално ово на уму. Да се не заборави. Поготову док њихови падобранци вежбају са нашим. Нису смели да скачу из авиона 1999. Тобож, временске прилике нису одговарале. Зато су љути на српске генерале Небојшу Павковића, Владимира Лазаревић, Божидара Делића и њихове војнике јунаке. Као да су наши генерали радили у метеоролошком заводу па одлучивали о временским приликама и неприликама. Чувајте се, Срби. НАТО није пријатељ.

 

РЕЗЕРВНА ВАРИЈАНТА Иначе, амерички стипендисти воле да се у Србији баве свим и свачим. Посебно оним што Србији штету наноси. Штету држави Србији и Србима учинити је њихова звезда водиља. Данас је поново у моди полемика око тога ко је крив за нестајање Југославије, СФРЈ. У њој главну реч воде они који су рушили Југославију, а не изостају ни они који су је наводно бранили уз обавезно присуство „независних“ посматрача, који су пак процес растурања само гледали. Српски речено: нема лелемуда који се неће одазвати позиву да „објасни“ преживелима шта нам се у ствари догађало. Кад би бар део енергије уложили у рад како данашњу државу Србију сачувати и шта нам је чинити, можда би Србији било малко боље. Многи више жале за пропалом Југославијом него што се радују држави Србији. Проливаће сузе крокодилске за бившом државом, али неће пронаћи ниједну лепу реч за данашњу Србију иако у њој раде, примају плате, академске додатке, хонораре за чланство у управним, надзорним и осталим одборима. Новце примају, али за Србију не брину.

Ових се дана поново удружују бивши комунисти, усташе и балисти у организацији бриселских комесара, да уз подршку Ватикана и Вашингтона, понижавају Србе и Србију.

Бледи веровање код стипендиста да ће бити нешто од чланства у евроунијатској организацији. Зато се потеже прича о Југославији. Резервна варијанта за Србе. Кад се већ прича, морају се поменути „Хрвати“. На сва звона се таламбаса о „хрватским“ односима са Србима. Ваљда су зато „Хрвати“ и измишљени у 19. веку.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *