НИС уручио донацију Центру за заштиту одојчади, деце и омладине из Звечанске улице

Компанија НИС данас је уручила донацију Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду, једној од најзначајнијих установа за незбринуту децу у нашој земљи. Донацију у износу од око милион и сто хиљада динара, прикупили су заједнички запослени НИС-а, док је компанија удвостручила средства која су донирали запослени.

Новчана средства прикупљена за Центар за заштиту одојчади, деце и омладине, биће искоришћена за куповину опреме за видео надзор, који ће бити инсталиран у свих седам објеката ове установе у Београду, као и за куповину намештаја, тепиха и топлих подлога за дечије собе и матерински дом.  Донација НИС-а различитим установама намењеним заштити деце, представља дугогодишњу традицију покренуту на иницијативу запослених компаније, са циљем да се помогне и унапреди рад институција које су од виталног значаја за друштво.

„Увек се трудимо да деца науче нешто добро од нас одраслих, али мислим да и ми можемо да научимо нешто од њих: да не заборавимо да смо јачи и бољи када смо заједно. НИС – ова велика породица, на срећу, то још увек зна. Ова донација  није била одлука или налог менаџмента, ово су заиста срцем и прилозима учинили многи запослени у НИС-у, заједно са нама који водимо компанију. И желим да знате да нећемо заборавити да смо потребни једни другима: ми да будемо ту кад је потребно, ви да нас подсећате да смо, када смо са вама, и бољи и срећнији“, изјавио је Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а приликом уручења донације.

Александар Антић, министар Рударства и енергетике у Влади Србије је искористио прилику да честита Међународни дан детета штићеницима Центра и захвалио запосленима и руководству НИС-а на акцији прикупљања средстава за ову установу.

Зоран Милачић, директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине је подсетио присутне да сарадња НИС-а и ове установе траје годинама и да је већ традиционална и захвалио запосленима компаније на исказаној иницијативи.

Свечаном уручењу донације су поред руководства компаније и министра Александра Антића, присуствовали штићеници Центра и запослени НИС-а који су малишанима уручили пакетиће.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *