Афирмативна акција на делу

НАСИЛНА РОМИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

Фонд за отворено друштво спреман да пружи подршку програму интеграције Рома у Србији, саопштено је из кабинета председника Србије Александра Вучића након што се сусрео са замеником председника Фондације Алексом Сорошем. Шта тачно представља та „интеграција“ „Печат“ је писао још 2014. године

После 2000. године отпочело је спровођење програма за насилну промену демографске структуре у Србији која се реализује тајним депортовањем Рома из ЕУ и то оних који никада нису били српски држављани, али се накнадно уписују у матичне књиге као да су рођени у Србији. С друге стране, фаворизује се масовни одлив младих, образованих људи из наше земље. Овај процес подржан је у оба случаја моћним финансијским инструментаријем Запада.

По свему судећи, грађани Србије у великој мери сами финансирају настанак нове државе на свом тлу, и то специфичне ромске државе у којој ће живети несразмерно увећан (у односу на стање до пре деценије) број Рома.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

 

3 коментара

 1. Avatar

  SPOLJNI I UNUTRAŠNJI PRITISAK za integraciju roma. Privilegovana afirmacija roma.
  Fond za otvoreno društvo i razne (strane i domaće) organizacije za ljudska i manjinska prava, većinom locirane u Beogradu i finansirane iz inostranstva i iz srpskih fondova, rade protiv srpskih nacionalnih interesa, vode autošovinističku politilu (neću ih imenovati)?! Država Srbija ima svoje institucije, obezbedjena je potpuna ramnopravnost svih nacionalnosti i manjina po najvišim standardima i više od toga.
  —Posebno provociraju politilki stavovi nekih beogradskih (institucionalnih) organizacija za ljudska prava koje otvoreno na TV govore o navodnoj diskriminaciji romske zajednice u Srbiji(!)? Decenijama unazad se govorilo o albancima na Kosovu da su najnerazvijeniji, zaostali i zapostavljeni (siromašmi zbog enormnog nataliteta) – a danas nam oteli teritoriju KiM (Srbija predala Briselskim sporazumom). Po kosovskom modelu počela da deluje i romska politika. Za 50-80 god moguće je da će u Vojvodini romi biti većina.
  — ŠTA JE ROMSKI PROBLEM:
  – Preteran natalitet koji ih gura u siromaštvo. Zašto su zbog toga Srbi krivi? Nemam ništa protiv nataliteta, i neke srpske porodice koje imaju petoro dece siromašnije su u odnosu na porodice sa 1-2 dece? Potenciranje diskriminacije nad manjinama sa enormnim natalitetom je velika nepravda prema nacionalnosti sa niskiim natalitetom i autošovinistička politika;
  — Tradicionalistička (u izvesnoj meri dobrovoljna) neobrazovanost roma – niko im ne brani da idu u školu da se obrazuju – Srbija nikome ne zabranjuje obrazovanje i ostala prava? Potencira se nekakva diskriminacija nad romima da bi se pripremio teren za projekat “Inkluzija roma” (majorizacija, tzv pozitivna diskriminacija -privilegovanje romske manjine nad ostalim, upisivanje u škole i fakultete bez prijemnog ispitaa…). “Majorizaciju” i “nacionalni ključ” – debelo su koristili Albanci na Kosovu 60-70-80-tih god na štetu ostalih nacionalnosti. U vezi toga navodim primer APSURDNE POLITIKE (autošovinističke) za jedan grad na Jugu (izostavljam ime): Davnih 70-tih god grupa od desetak pravoslavnih intelektualaca, nastavnika, ptofesora, kulturnih radnika… poslala peticiju opštinskom komitetu – da se pokrene politika za ekonomski, kadrovski, institucionalni razvoj albanske manjine koja je navodno najnerazvijena i zaostala (majorizacija): Da se otvaraju škole, fakulteti, institucije na albanskom jeziku (u gradu alban. manjina činila 20%). Na tu peticiju upućena je javna kritika u novinama, jer je neobjektivna, majorizacijskog karaktera: Albanci su imali veća prava od ostalih. DANAS, Albanci su prešli centar grada, sa jedne polovine grada potisnuli pravoslavce na periferno iseljavanje na drugu stranu grada gde nema Albanaca. Promeniće se u skoroj budućnosti etnički sastav grada u korist Albanaca. To govori da su potpisnici (pravoslavci) navedene peticije bili naivni i glupi za politiku (autošovinisti). Sledi dopuna:

  — I drugi faktori koje izostavljam.

 2. Avatar

  Pored gore navedenih spoljnih i unutršnjih faktora koji utiču na destabilizaciju srpskog nacionalnog bića i teritorijalnog integriteta (primer Kosovo/KiM), kao treći faktor utiče i dosadašnja “neprincipielna” populaciona politika u Srbiji: Daje se veći podsticaj radjanja manjinama koje imaju enormni natalitet, nego što se daje Srbima i ostalima kod koih zaista vlada bela kuga?
  — Sledi još jedan komentar – predlog protiv bele kuge:

 3. Avatar

  r….

  ZAHVALNOST Pečatu: Najbplji za političke debate, nema ograničenje komentara-članka, sa dužim vremenskim trajanjem tekstova-tema idealno za sučeljavanje.

  BELA KUGA u srpskom narodu povezana je sa temom – predstavlja treći faktor koji se negativno odražava na nacionalni i teritorijalni integritet Srbije. Demografski savet za podsticaj radjanja (predsednij Vučić) koji je formiran ne uliva optimizam, kopira višeecenijski kosovski model stimulisanja radjanja: Višestruko nagradjivana stimulacija radjanja kod Albanaca nego kod Srba – po kriterijumu: Prosek plate po članu domaćinstva odredjuje visinu dečkeg dodatka: Porodica sa 1-2 dece – veći prosek po članu domačinstva, većinom gubili dodatak. A albanske porodice sa 4-6-8-moro dece uvek su imali pravo na dečji dodatak (mnogi primali veći dodatak nego platu).

  PREDLOG ZA PODSTICAJ RADJANJA: Afirmisati državno SISTEMSKO REŠENJE za celu Srbija: 1/ Načelni podsticaj radjanja je dečji dodatak PO BRAČNOM PARU, a ne po broju dece. Na primer, fiksno na ruke bez uslovljavanja 10.000 – 15.000 din. (uslov da imaju dece) – to je ramnopravnost i jednakost za sve bez obzira na nacionalnost i veru?! 2/ Srpska nacionalnost-nacija kod koje vlada bela kuga – da formira “SRPSKI FOND” za podsticaj radjanja protiv bele kuge, u organizaciji sa SPC, dijasporom i srpski9m gradjanima sa simboličnim prilozima (mesečne obaveze, siromašne izostaviti). Ako hoće manjine sa izraženim i enormnim natalitetom (albanci, muslimani, romi…) – mogu i oni da formiraju svoje fondove niko im ne brani. Sve je na ramnopravnoj bazi svih i nema ko šta da zamera. svi dodatni podsticaji, olakšice, vrtići, trudnička bolovanja… uklopiće se posebno. Da ne dužim, drugi put o UZROCIMA BELE KUGE? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *