Састављен мозаик „Чепом до осмеха” за Гинисов рекорд

Хуманитарно-еколошка организација „Чепом до осмеха”, кандидовала се за светски рекорд у величини мозаика направљеног од пластичних чепова 30. септембра у Новом Саду.

У склапању мозаика површине 621 квадратни метар на централном тргу у Новом Саду  учествовало је 300 волонтера из свих крајева Србије, а од чепова је између осталог направљена и  бела голубица као симбол града Новог Сада, као и познати сат са Петроварадинске тврђаве.

„Чепом до осмеха“ је хуманитарна акција рециклирања чепова са циљем обезбеђивањем средстава за помоћ деци са инвалидитетом, у оквиру које је до сада прикупљено 100 тона пластичних чепова и помогнуто осамнаесторо малишана. Компанија НИС препознала је значај овог пројекта и подржала идеју куповином комбија „КомбиЧеп” у оквиру програма „Заједници заједно“, као и прикупљањем  више од 500.000 чепова.

Манифестација склапања мозаика у организацији „Чепом до осмеха” је такође веома значајна за међународну промоцију Новог Сада и Србије, посебно имајући у виду чињеницу да је Нови Сад проглашен Европском престоницом културе за 2021. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *