„Радост Европе” и ове године уз подршку НИС-а

Традиционални 48. Међународни дечји фестивал „Радост Европе” под слоганом „Свако дете има крила“ почео је данас уз подршку компаније НИС и трајаће до 5. октобра 2017. године.

Фестивал ће окупити  више од 500 деце из 17 земаља света: Белорусије, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Литваније, Македоније, Молдавије, Немачке, Пољске, Румуније, Русије, Словачке, Словеније, Турске, Украјине, као и делегације деце из НР Кине у оквиру кога ће се представити бројни дечји оркестри, хорови, фолклорни и плесни ансамбли.

Током четвородневног  програма биће организоване многобројне изложбе, концерти и спортско-рекреативне активности за децу, док ће фестивал бити свечано завршен гала концертом свих земаља учесница 5. октобра у 18 сати у београдском Сава центру.

НИС већ девет година заредом подржава овај традиционални догађај и у складу са својим слоганом „Будућност на делу”, на овај начин промовише развој културних вредности са стратешким фокусом на афирмацију деце и младих.

Радост Европе“ је највећа и најстарија међународна манифестација дечијег стваралаштва. Оснивач и покровитељ манифестације је Градска управа града Београда, а извршни продуцент Дечији културни центар Београд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *