Америка судовe не признаје

САД и ратни злочини

У Америци, попут некадашњег Римског царства, сматрају да за њих не важе судови намењени „варварима“, па се самим тим злодела која они чине не третирају као ратни злочини, дочим нема ни таквих суђења

Америка не пропушта ниједну прилику а да Србији и Србима не упути неку лекцију или пацку, и то усред Београда, најчешће преко свог амбасадора. У томе се поприлично „прославио“ и садашњи амерички амбасадор Кајл Скот. Тек што је у мају прошле године извређао један београдски таблоид, називајући га „олошем и лажљивим новинама“, правдајући се да такве речи наводно користи председник Александар Вучић, само месец дана касније устврдио је да се Руси активно ангажују на подривању комшијских земаља и за то користе српско тло, да би све то назвао „малигним утицајем Русије“.
Ове јесени „бисер“ је већ познат Скотов твит да Александар Вулин подрива „месеце рада на побољшању имиџа Србије у САД“, уз текст „Вашингтон поста“ о српском министру одбране и његовим похвалама генералу у пензији Владимиру Лазаревићу, који је био осуђен у Хашком трибуналу, а затим пуштен на слободу после одслужења две трећине казне. Вулин је у Нишу, приликом сусрета старешина Треће армије из времена НАТО агресије, поручио да је „прошло време када су нас терали да се стидимо, ово је време тихог поноса… Ми смо поносни на ове људе и они су доказ колико се Србија вратила себи“.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *