Почетна / Србија / СРБИ ШАМПИОНИ

СРБИ ШАМПИОНИ

Неолиберализам и катастрофа српског спорта

Нису се Драгић и Дончић онако лавовски борили против репрезентације Србије него против стања у српској кошарци које их је гурнуло под словеначку заставу. После оваквог моралног дебакла, бивши председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас и бивши кошаркашки селектор Душан Ивковић и даље би хтели да јашу на неолибералној идеји

Две репрезентације Срба учествовале су на Европском првенству у кошарци 2017. и обе су се нашле на победничком постољу.

Једна екипа Срба, она под заставом Србије, освојила је сребрну медаљу, а друга, под заставом Словеније, освојила је златну. Шокирана Србија, гледајући у живом преносу тај „успех“ Срба, слушала је словеначку химну уз дизање словеначке заставе.

Мала-велика Србија остварила је тако „успех“ незабележен у светском спорту. И то уз словеначку химну. Боље речено, то је „успех“ неолибералне догме због које је, иначе, Србија ту где је.

Претходно се Игор Кокошков, тренер златне екипе Срба рођен у Банатском Брестовцу, спортски на паркету супротставио тренеру сребрне екипе Срба Александру Ђорђевићу рођеном у Београду.

Горан Драгић, најбољи играч златне екипе Срба под словеначком заставом, онима који имају дилему ко је он слао је поруку прослављајући кошеве са подигнута три прста а на доделу медаља је дошао са православним крстом око врата. Нема вести да га је ико икада позвао под српску заставу.

Богдан Богдановић, лидер сребрне екипе Срба, бомбардер (боље речено „кошбардер“) репрезентације под српском заставом, постао је то на београдском асфалту.

Сличне су биографије и осталих. Срби. Златни и сребрни шампиони који, на победничком постољу, заједно са шокираном Србијом, слушају словеначку химну и гледају словеначку заставу. Срби победници и поражена Србија.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *