Специјални рат или специјални мир?

Пише Љубан Каран

Да ли се активностима председника Александра Вучића у УН и посетом министра одбране Александра Вулина седишту НАТО-а прекида специјални рат против Србије, или то Запад само мења своју тактику?

Живимо у свету у коме и неутралност мора грчевито да се брани јер подразумева потпуни суверенитет, који је данас мало коме дозвољен, а нарочито када су у питању мале и економски и војно слабе државе. Тако је и зацртана политика војне неутралности Србије на удару са Запада још од тренутка њеног прокламовања. Нису се бирала средстава да се Србија различитим притисцима принуди да коначно схвати, као и сви остали на Балкану, како је НАТО кишобран једини спас. Примењен је проверени систем метода специјалног рата, који је у свим регионима света дао одличне резултате, али се Србија показала као специфична и посебно тврд орах.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Avatar

    Ameri se opet sprdaju sa Srbijom i brane svoje ustaše kažu nisu slednici NDH? Pa kako im je onda valuta kuna kao i u NDH, skandiraju pozdrav za dom spremni kao u NDH, Skandiraju na stadionima kolji, kolji Srbina kao u NDH, izvršili su genocid na Srbima iz privremeno okupirane republike Srpske Krajine uz pomoć eu, vatikana i amera. A ” naše” “kao srpske novine” blic, kurir, vesti i ostale ne dozvoljavaju da slučajno kažete ustaša jer su i administratori proustaše u Srbiji? Kolonija Srbija je baš kolonija okupirana i ponižena. U našoj Srbiji ne smemo reći ustaša jer ih vređamo a nema veze što u Hrvatskoj od jutra do sutra preko tv i radia ono malo Srba mora slušati o SRBOČETNICIMA čak i Vučića zovu u njihovom saboru četnikom. Koji izdajnici su moderatori u ” srpskim” izdajničkim portalima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *