ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ КРИВО ЗА СВЕ

СВЕТИ РАТ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ

Амерички либерални естаблишмент пре победе Доналда Трампа вриштао је на сва уста „хакери!“, после победе „Руси!“, сада је општа повика на претњу од „нациста“, а по свему судећи следећи на списку су православци

Ислам је вера мира, мантра је која се понавља изнова и изнова после сваког терористичког напада у некој западној земљи. Западни либерални кругови у свом аутошовинизму за исламски екстремизам и тероризам налазе оправдање свуда сем у исламу. Те криво је бреме колонијалне прошлости, те отпор западних друштава да интегришу муслиманске имигранте, те ове и оне неправде. Одговорност је свуда сем у (можда погрешном) тумачењу исламских верских списа и учења. Иако бројни муслимански клерици отворено осуђују тероризам, не постоји општи, институционални напор да се исламски екстремизам прогласи за „нечист“ и да се екстремисти (и терористи) избаце из исламске заједнице и прогласе „кафирима“.

Премда дискутабилно, постојање овакве политичке коректности и разумевања за ислам је схватљиво и, донекле, оправдано. Нису, наравно, сви муслимани терористи, нити су сви терористи муслимани, иако већина њих то јесте. Проблем је, међутим, што међу данашњим либералнима исти ниво политичке коректности не постоји ни према хришћанству уопште, а још мање према православљу. Посебно у Америци. 

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *