Како су се сами насликали: Испад хрватског „доминистра“

Конференција о несталима на подручју Републике Хрватске

На загребачкој конференцији о несталим лицима помоћник министра бранитеља Хрватске Стјепан Сучић искористио је прилику да своје излагање на скупу поентира вређањем српског народа, рекавши да „све зло у региону долази из Београда“. На коју и какву (дугу) традицију у хрватском јавном животу се ослонио овај говорник?

Непристрасни жири је одлучио да овонедељна награда за безобразлук иде Хрватској. На конференцији у Загребу о несталим лицима, помоћник министра бранитеља Хрватске Стјепан Сучић, не држећи се теме, искористио је прилику да своје излагање на скупу искористи да извређа српски народ, рекавши да „све зло у региону долази из Београда“, као и ЈНА зато што је, наводно, окупирала Хрватску и тамо починила безбројне злочине.

Присутни српски представници (Вељко Одаловић, генерални секретар у Министарству спољних послова Србије и председник Комисије за нестала лица) реаговали су неочекивано и жустро – напустивши скуп за време излагања званичног говорника земље домаћина који је, очигледно, изгубио сваки појам о мери и пристојности.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *