Још један мање

Хапшење Богдана Митровића, расељеног лица са Косова, отворило је питање да ли је потписивањем Споразума о сарадњи са косовским Специјалним тужилаштвом за ратне злочине Србија признала и тајне оптужнице против Срба

Специјалне снаге косовске полиције ухапсиле су Богдана Митровића (74) из Суве Реке који је са групом расељених лица, на празник Успења Пресвете Богородице, посетио родно Мушутиште како би на месту порушене цркве запалио свећу. На изласку из Суве Реке, специјалци са фантомкама, у готово филмској акцији хапшења, по оптужби за тешка кривична и ратна дела Специјалног тужилаштва Косова, извели су Митровића из аутобуса и ставили му лисице на руке. Саслушан је у Основном суду у Призрену где му је по налогу Тужилаштва одређен 48-часовни притвор.

Да ли се његово име налази на тајним потерницама за 57 расељених Срба које је због сумњи у наводне ратне злочине расписало косовско Специјално тужилаштво, а податак обелоданило након хапшење Рамуша Харадинаја у Француској? Или је ухапшен на основу оптужнице писане 18. јула, а на шта указују браниоци Митровића, а што би значило да је лов на Србе оних који су на србомржњи изградили своје империје прешао из привремене у сталну делатност? Коначно, и најважније, да ли смо потписујући Споразум о сарадњи са Специјалним тужилаштвом Косова  дали прећутан пристанак да косовска полиција и тајна служба увек могу да пронађу још једног Србина и оптуже га за ратне злочине, па био он крив или не?

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *