Приближава се истек рока за пријаву на НИС-ов конкурс „Заједници заједно“

Конкурс који је компанија НИС расписала у оквиру програма „Заједници заједно“ за пријаву пројеката у локалним самоуправама,  траје  до 8. септембра.

НИС подсећа да право на пријављивање имају све организације цивилног друштва, јавне установе, непрофитне организације из 11 градова и општина у којима НИС послује: Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј.

Фокус овогодишњег конкурса је подршка капиталним пројектима, приоритетним за општине и градове у којима се програм реализује. Конкурсом је обухваћено пет области: екологија, наука/образовање, јавно здравље, социјална заштита, култура и спорт. У свакој локалној самоуправи, у складу са потребама заједнице, на основу спроведеног анкетирања грађана и истраживања кључних области за улагање у средини у којој живе, изабране су до три области у оквиру којих ће заинтересоване организације моћи да конкуришу.

И ове године компанија  НИС је за  финансирање пројеката издвојила 110,5 милиона динара, а одлуку о њиховом избору донеће Комисија састављена од представника компаније НИС и локалне заједнице.

Резултати конкурса биће објављени 13. октобра 2017. године, а све информације о условима и пропозицијама јавног конкурса „Заједници заједно“ могу се пронаћи на интернет адреси www.zajednicizajedno.nis.eu.

Кроз програм „Заједници заједно“, НИС већ девету годину заредом пружа допринос развоју локалних заједница и квалитету живота у њима. До сада је кроз програм подршке локалним пројектима уложено 904 милиона динара чиме је подржано укупно 864 пројеката за развој локалних заједница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *