Валериј Гергијев за крај “Бољшој“ фестивала

Највећи диригент данашњице, Валериј Гергијев, синоћ је присуствовао затварању петог по реду „Бољшој“ музичког фестивала, који се одржава уз подршку компаније „Гаспром њефт“. 

Гергијев је специјално поводом ове музичке манифестације долетео на Мећавник, а под његовом диригентском палицом, симфонијски оркестар „Бољшој“ је извео увертиру „Ромео и Јулија“ Петра Иљича Чајковског. 

Пети по реду „Бољшој“ фестивал је отворен у четвртак 13. јула, и током три дана трајања, публика је имала прилике да ужива у наступима најпознатијих музичких звездa данашњице – виолинисте Романа Симовића, затим клавирског квинтета истог уметника оформљеног специјално за потребе овогодишњег фестивала, као и у врхунским музичким перформансама у извођењу симфонијског оркестра „Бољшој“. 

Са друге страни, млади, неафирмисани музички таленти из Србије, Републике Српске и Русије су имали прилике да покажу своје знање и вештине, као и да учествују у мастер радионицама Романа Симовића, Татјане Самуил и Јустуса Грима. 

Циљ одржавања фестивала је управо промоција младих музичара, као и јачање културних веза Србије и Русије, због чега је компанија „Гаспром њефт“ његов генерални покровитељ већ пету годину заредом. Значај ове музичке манифестације је препознао и славни диригент Гергијев и приликом боравка на Мећавнику захвалио Емиру Кустурици и компанији „Гаспром њефт“ на организацији овог јединственог уметничког догађаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *