Темељ трајног пријатељства Срба и Руса је дубоко у историји

Пише Митар Радоњић

За западне политичаре и дипломате и НВО атлантског опредељења нејасно је опредељење Срба према Русима и Русији. Њихов став се своди на следеће: „Не треба се угледати на прошлост, треба гледати будућност коју ћемо заједно градити јер смо вам пријатељи.“ Срби треба да забораве сва непочинства која су им учињена у прошлости, од Првог светског рата, Другог светског рата и бомбардовања „савезника“ у 1943. и 1944. години, до санкција и агресије 1999. године.

МОРАЛНИ КОД Често неки „интелектуалци“ јавно постављају питање „када су нам Руси помогли?“, уз одговор, који само њих задовољава, „никада“, и „Срби не познају довољно Русију и то познавање је фолклорно“! Оваквим ставом показују своје незнање или задовољавају своје западне менторе.

Став Срба је дијаметрално друкчији и базира се на народном искуству и прихваћен је од Срба као морална норма усађена у српски генетски код.

За опредељење Срба за Русе и Русију морамо погледати историјско искуство Срба у прошлости, и указати укратко на неке историјске чињенице које су условиле трајно опредељење Срба према Русији.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *