Печат недеље

СРЕБРЕНИЦА – ЗЛОЧИН НАД СРБИМА

Иницијатива младих за људска права која је, како би одала почаст жртвама Сребренице, упалила свеће код фонтане у Андрићевом парку у центру Београда била је приморана да чује и имена Срба убијених на подручју Сребренице током рата у БиХ. Имена српских жртава су преко мегафона читали представници патриотских организација подсећајући да Сребреница није злочин извршен над муслиманским већ пре свега српским живљем у БиХ.
Док је директорка Иницијативе младих за људска права Анита Митић инсистирала у разговору са новинарима на важности одржавања континуитета обележавања сребреничког злочина, неколико улица даље Даница Лазаревић из Сребренице заједно са осталим сродницима убијених Срба подсетила је на убијену браћу и затражила правду за српске жртве. Симо Спасић, из Удружења киднапованих и несталих на Косову и Метохији, рекао је да је прича о Сребреници прича и о српским жртвама.
„Прво су српске мајке плакале, па онда муслиманске. Поштујемо и једне и друге жртве и само тражимо правду, оне (мајке Сребренице) су срећом успеле да добију неку правду, међутим српске мајке, очеви, сестре нису“, рекао је Спасић новинарима.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *