Печат недеље

ГМО интеграције

„Печатова“ упозорења, која смо поновили више пута, да процес интеграције Србије у Европску унију подразумева и отварање нашег тржишта за генетски модификовану храну, добила су потврду на панел-дискусији „Приступање Србије Светској трговинској организацији и Европској унији у доба популистичких изазова међународној трговини“.
Како преносе „Вечерње новости“, на панелу је „јасно истакнуто да Србија неће моћи да постане чланица ЕУ, ако претходно не постане чланица СТО“, а препрека за то је наш рестриктивни закон који стриктно забрањује промет ГМО хране. „Србија је законом из 2009. увела општу забрану било каквог увоза и извоза таквих производа, што је супротно општим правилима СТО“, преносе „Новости“ речи професора Економског факултета у Београду и саветника у СТО Предрага Бјелића. „Та забрана се мора укинути… Производња се може забранити, промет не, али се може ставити посебан режим.“
Добро дошли у врли нови свет…

НЕЋЕМО МИГРАНТЕ ПО ЦЕНУ ЕУ

Већина Пољака, њих 56 одсто, тражи од владе да не прима уопште муслиманске избеглице, чак ни по цену да их Европска унија казни смањењем дотација из европских фондова, а 51,6 одсто радије би чак да Пољска напусти ЕУ ако би прихватање муслиманских избеглица био услов, показала је нова анкета агенције Ибрис а пренела агенција Бета. Свега 37,6 одсто анкетираних казало је да би у случају да Пољска мора да бира муслиманске избеглице или „полегзит“, влада премијерке Беате Шидло требало би макар мало да попусти и да прими неке муслиманске ратне избеглице, жене и децу. Пољаци тако деле мишљење лидера владајуће пољске странке Право и правда Јарослава Качињског, без кога иако је формално само посланик влада не доноси ниједну одлуку, да Пољска има морално право, како је казао протеклог викенда, да не прима избеглице са Блиског истока и из Африке зато што није била колонијална сила, није експлоатисала становништво земаља из којих долазе избеглице а никада их није звала ни као гастарбајтере. Председник Пољске Анджеј Дуда планира да заједно са парламентарним изборима 2019. године распише референдум како би Пољаци, како се очекује, обавезали и наредне пољске владе да муслиманске избеглице не примају ако Право и правда пређе у опозицију.

ОРГИЈЕ У ВАТИКАНУ

Италијански лист Фато котидијано објавио је шокантну вест о хомосексуалним оргијама католичког врха које је прекинула ватиканска полиција. Оргије су се одвијале у просторијама у власништву Конгрегације за наук вере, која је између осталог задужена за истраживање случајева педофилије међу свештеницима. Просторије стана користио је секретар кардинала Франческа Кокопалмерија, челника папског већа за законске текстове. Британски Тајмс пише да је папа предложио да управо он буде унапређен у бискупа. Неименовани секретар предозирао се на једној од оргија, те је одвезен у болницу где су му лекари спасли живот. Тренутно се „духовно опоравља“ и чека суђење у једном самостану. Фато котидијано наводи да је папа био изузетно бесан када је сазнао за случај, који се догодио у време подизања оптужнице због педофилије против кардинала Џорџа Пеле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *