НЕ БУДИ ЛЕЊ!

Тужићемо их свим овоземаљским судовима. Писаћемо, говорићемо, свуда и на сваком месту, о НАТО злочинима. Нећемо бити лењи и малодушни, мислећи да се ништа не може променити

Упамтите, Срби!  Нисте криви. НАТО је злочинац. Ми Срби смо жртве. Ко вам другачије каже – лаже! Важно је ове речи имати стално на уму. НАТО убице и њихови домаћи морално изопачени сарадници би волели да се 1999. заборави. Да се забораве жртве и разарање НАТО лешинара. Да се заборави оно што се дешава пред нашим очима где од последица баченог НАТО отрова умире на хиљаде деце, жена, младих и старих. Не, нећемо бити лењи и нећемо мозак пустити на отаву и злочине заборавити, нити ћемо заборавити починиоце. Тужићемо их свим овоземаљским судовима. Писаћемо, говорићемо, свуда и на сваком месту о њиховим злочинима. Нећемо бити лењи и малодушни, мислећи да се ништа не може променити.
[restrict]

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ Записано је у Законоправилу Светог Саве како и слаб, сиромашан, који је жртва моћника може Господу повикати против силника који грех чини и стићи ће моћника казна. Не заборавимо: Сем овоземаљског постоји и Страшни суд. Он је надлежан за све. За кривце и недужне. Свако ће бити кажњен или ослобођен по заслузи. Злочинци за злочине, а жртвама казна ће бити одмерена и по томе колико су се борили против злочинаца. Шта су чинили да се злочин не заборави. Не смемо бити лењи, не чинећи ништа, чекати да НАТО убице стигне заслужена казна Страшног суда.

Чинимо оно што се поје на свакој Светој литургији у православним храмовима. Поје се Симбол вере и увек помене име Понтија Пилата, онога који је дозволио да се Исус Христос невин на крст разапне. Залуд је он прао руке – НАТО убице ни то неће – правдајући се да није крив за почињен злочин. Хришћани нису дозволили да се његово име заборави, да злочин почињен за време његове владавине буде заборављен, а то се постиже непрестаним понављањем имена злочинца и имена жртве. Зато не будимо лењи. Боримо се. Чувајмо нашу паметарницу. Не дозволимо да се страдање Срба, наших дедова, родитеља, браће, сестара, наше деце, заборави. Не очекујмо да НАТО злочинци и други непријатељи памте злочине које су над Србима учинили. Зашто би своје злочине памтили? Наша обавеза је да њихове злочине учињене над нама никад не заборавимо. Ако злочине заборавимо, они ће нам се поновити. Зато, за почетак не користите се услугама банака из НАТО држава. Плаћајте рачуне на шалтерима где вам неће узимати провизију. Одбаците банкомате и кредитне картице. Одрекните се кабловске телевизије. За неколико месеци уштеда новца ће бити приметна, а срце веселије. Купујте на пијацама домаће производе.

ЧАСНА РЕЧ ЕНГЛЕСКОГ ОФИЦИРА Захтевајмо да се на РТС-у емитују песме, народне приче и родољубиве песме. Наш је то радио и наша телевизија. Зашто се сваког дана бар десет минута не емитује духовна песма или прича? Је ли тешко наћи десет минута на државној телевизији Србије у држави Србији за родољубиву песму о Србији. Није ваљда српско родољубље у Србији забрањено? Или можда само српско у Србији смета?

Да ли и коме може сметати песма Светог владике Николаја Велимировића Господе Боже мој! На РТС-у би се отпевала у оригиналној верзији.  У скраћеној гласи овако:

Господе Боже мој /Благослови народ твој! Благослови град и село / и тежака и војака / и орача и копача / и косача и ковача / и дому домаћина и у пољу чобанина / и путника намерника и за правду страдалника / болеснике у болници и сужњеве у тамници / благослови свештенике и народне трудбенике / све државне градитеље, родитеље, учитеље, ђаке, чатце, богословце и праведне богомољце / родна поља и ливаде и гроздане винограде / и певаче и гуслаче и нас твоје прослављаче. Господе Боже мој / Благослови народ твој! Амин. Боже дај.

Сви који раде су благословени, нарочито сиромашни, који су да би платили школовање учили уз рад. Разносили млеко, уносили и износили гајбице, продавали флајере у Лондону. Очито је будућност у дуалном образовном систему. Зато, млади који сте привремено без посла, не будите лењи него изучите биографије особа које стигоше до највиших положаја у држави Србији. Нека њихово мукотрпно школовање уз рад буде ваша звезда водиља до успеха.

Осамнаест година је прошло откако је из Приштинске болнице, 24. јуна 1999, нестао без трага доктор Андреја Томановић. Енглески официр му је гарантовао безбедност ако остане да лечи болесне. Није одржао обећање. Чувена часна реч енглеског официра. Породица ни данас не зна шта се с њим десило.

Друга је недеља Петровског поста. Молимо се Господу за здравље генерала Младића, капетана Драгана, Радована Караџића и осталих српских хероја који чаме у хашком и евроунијатском казамату.              

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *