Наjмање шест убиjених, више од 40 рањених у нападима

Британска полициjа jе данас саопштила да jе наjмање шест људи убиjено синоћ у нападу на Лондонском мосту, коjи су извеле три особе убиjене потом у обрачуну са полицаjцима, преноси Роjтерс.

Наведено jе да су нападачи улетели возилом међу пешаке на мосту, а потом ножевима напали људе на подручjу пиjаце Бороу. Према наводима лондонске Хитне службе, више од 30 рањених jе примљено у пет болница широм британске престонице, а лакше повређенима jе помоћ пружена на лицу места.

Oчевидац Mарк Робертс, коjи се нашао на Лондонском мосту током синоћњег напада у коjем jе убиjено наjмање шест особа, изjавио jе да jе деловало као да jе комби циљао људе на мосту.

“Изгледало jе као да jе циљао групе људи. Скаменио сам се jер нисам знао шта да урадим. Било jе страшно. Размишљао сам: Kуда да трчим како бих побегао?” рекао jе 53-годишњи Робертс.

Британска премиjерка Tереза Mеj рекла jе да се инцидент у Лондону третира као потенциjални акт тероризма.

“Након нових информациjа добиjених од полициjе и безбедносних званичника, могу да потврдим да се ужасни инцидент у Лондону третира као потенциjални акт тероризма”, казала jе Mеj, само нешто више од четири дана уочи избора заказаних за 8. jун, преноси Роjтерс.

Лодонска полициjа саопштила jе да су инциденти на Лондонском мосту и пиjаци Бороу проглашени за терористичке нападе, док трећи инцидент коjи се догодио у делу града Воксхол са њима ниjе повезан, преноси Роjтерс.

Полициjа наводи да jе у трећем инциденту реч о убадању ножем, али се не доводи у везу са тероризмом.

Председник СAД Доналд Tрамп путем Tвитера jе прокоментарисао синоћње терористичке нападе у Лондону, исказавши солидарност са становницима британске престонице, а истовремено jе промовисао сопствену Уредбу о забрани путовања авионом из поjединих муслиманских држава као додатну меру коjа штити Aмериканце, преноси Роjтерс.

“Шта год да СAД могу да учине како би помогле Лондону и Уjедињеном краљевству, бићемо ту. Са вама смо. Бог вас благословио”, написао jе Tрамп на овоj друштвеноj мрежи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *