Почетна / Друштво / Кабловски удар странаца на Србију!

Кабловски удар странаца на Србију!

Пише Невен Пећо

Како је након заузимања већег дела српског кабловског тржишта Џорџ Сорош продао СББ инвестиционом фонду „Мид Европа партнерс“ из Лондона, а они за невероватних 1,5 милијарди долара америчком ККР фонду, и због чега се верује да  цена коју је ККР фонд платио потврђује да овај, несумњиво велики, бизнис, има и своју политичку и стратешку позадину

Двадесети век обележили су репетитори и телевизијске антене као једини начин дистрибуције телевизијских програма. Куповале су се мале или велике антене и поносно показивале на балконима сигнализирајући неку врсту друштвеног статуса њихових власника. У то доба постојало је само неколико телевизија које су гледаоцима биле доступне, програми РТС-а и крајем века, програми приватних комерцијалних ТВ станица, ТВ Пинк, Палма и Кошава.

Из данашње визуре помало носталгично можемо рећи да је то било златно доба велике демократије дистрибуције телевизијског програма. Двадесет први век обележава почетак дистрибуције телевизијских садржаја мимо антена, а путем кабловских оператера.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *