КАКО СУ ДРЕЗДЕН И ЈАЈЦЕ УТКАНИ У ЗЛУ КОБ ЈУГОСЛАВИЈЕ

Пише Борисав Јовић

Која (документована) открића апсолутно доказују да је судбина Југославије била опредељена много раније, да је за њено комадање на мање националне државе био задужен сам Јосип Броз Тито, који је вештом политиком држао народ у заблуди да је све што ради и у интересу српског народа, и како неопрезни српски политичари нису ни приметили да су упрегнути у спровођење антисрпске политике

Књига Како су Срби изгубили век ( Службени гласник, 2016) деликатног је садржаја, од прворазредног јавног интереса о коме се деценијама необјашњиво ћути. Као да живимо у временима када је ћутање било препоручљиво, а писање ризично.

Желим одмах да нагласим да је она угледала свет захваљујући подршци наших истакнутих зналаца, академика Василија Крестића и Матије Бећковића и књижевника Милована Витезовића, али и захваљујући храброј издавачкој одлуци директорке „Службеног гласника“ др Јелене Триван. Њима изражавам захвалност.

Ова књига се бави откривањем истине и утврђивањем одговорности за распад Југославије и грађански рат деведесетих година прошлога века. Од тада је прошло четврт столећа. О томе је својевремено обилато писала светска штампа, а српска страна је приказана као одговорна, услед чега је доживела санкције Савета безбедности и драконске казне Хашког трибунала. Иако је она једино искрено желела да се сачува Југославија, иако је у том конфликту доживела највеће губитке, није могла да докаже да је љага неоправдано бачена на њу и да јој је неправедно нарушен углед у свету.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *